Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ: Η δήλωση της Αγλαΐας Κυρίτση

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 ·

Σε δήλωσή της, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, η Αγλαΐα Κυρίτση δημοσιογράφος, περιφερειακή σύμβουλος Β. Αιγαίου, αναφέρει:
«Τα 100 χρόνια του ΚΚΕ είναι συνυφασμένα με τη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Είναι συνυφασμένα με τις πιο λαμπρές σελίδες που έχουν γράψει σε τούτον εδώ τον τόπο χιλιάδες αγωνιστές, χιλιάδες έντιμοι, καθημερινοί άνθρωποι που ανιδιοτελώς αγωνίστηκαν με πίστη και πείσμα για τη λευτεριά και το δίκιο.
Ειδικά σήμερα που ο καπιταλισμός, βυθισμένος στην κρίση και τα αδιέξοδά του, περνά στην επόμενη, πιο βάρβαρη και κυριολεκτικά απάνθρωπη φάση του, τα καθήκοντα που μπαίνουν σε όλους μας είναι ακόμα πιο επιτακτικά, ακόμα πιο συγκεκριμένα και ξεκάθαρα.
Τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, ειδικά στις συνθήκες που διαμορφώνονται, δεν είναι ακόμα ένα ιωβηλαίο, δεν είναι ακόμα μια επέτειος. Είναι μια βαριά κληρονομιά, μια βαριά παρακαταθήκη, με κορυφαία περιεχόμενα και κυρίως με προσανατολισμό για τους αγώνες, την οργάνωση, τη συσπείρωση και τη δράση που πρέπει να ξετυλιχτεί, ώστε ο λαός ως πρωταγωνιστής της Ιστορίας να γράψει τις επόμενες λαμπρές σελίδες ενός μέλλοντος που του ανήκει και κυρίως του αξίζει.
Αυτή την κληρονομιά, αυτή την παρακαταθήκη έχουμε χρέος και ιστορικό καθήκον να υπηρετήσουμε με συνέπεια και αφοσίωση.
Και σήμερα είναι πιότερο από ποτέ ανάγκη να χωνέψουμε βαθιά, όπως γράφει και στην περίφημη διακήρυξη "ΤΙ είναι και τι θέλει το ΕΑΜ" ο Δημήτρης Γληνός, πως "ο μόνος τρόπος για να ζήσει και να πεθάνει κανείς σαν άνθρωπος είναι να ζήσει και να πεθάνει για ένα ιδανικό. Τη λευτεριά. Κι η λευτεριά δεν χαρίζεται, παρά καταχτιέται με τον αγώνα. Λευτεριά χαρισμένη είναι μια καμουφλαρισμένη σκλαβιά. Δεν υπάρχει πια δικαιολογία και πρόφαση για κανέναν Έλληνα να μείνει αργός, να σταυρώνει τα χέρια του να περιμένει μοιρολατρικά την εξέλιξη, να σκύβει το κεφάλι του μπροστά στην τυραννία και την προδοσία, να περιμένει από αλλού τη σωτηρία. O καλύτερος φίλος σου η ενεργητική συμμετοχή στον αγώνα".
Σ' αυτόν λοιπόν τον αγώνα δηλώνω -και πρέπει όλοι να δηλώσουμε- δυναμικό "παρών"».

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/