Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Άμεση σύγκλιση ΓΣ του ΕΚ Χίου ζητούν οι εκλεγμένοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 ·

Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους καλούν  οι αντιπρόσωποι στο Εργατικό Κέντρο Χίου με την "Αγωνιστική Ενότητα (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ), ζητώντας άμεσα τη σύγκλιση άμεσης ΓΣ. Στηλιτεύοντας την πρόσφατη στάση της ΓΣΕΕ όπου "«απογειώνει» την υπονόμευση των αγώνων σε νέα επίπεδα!", αναφέρουν ότι μένει έκθετη και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Χίου που ακολουθεί τον ίδιο δρόμο. "Αν νομίζουν ότι έτσι θα αποφύγουν τις ενοχλητικές διεκδικήσεις των εργαζομένων και θα διαμορφώσουν κλίμα συναίνεσης το στη βαρβαρότητας, που μας έχουν επιβάλει, είναι μακριά νυχτωμένοι!", αναφέρουν χαρακτηριστικά, καλώντας σε ενιαίο απεργιακό Μέτωπο. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, «απογειώνει» την υπονόμευση των αγώνων σε νέα επίπεδα!
Έκθετη η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Χίου
Καθημερινά οι συνάδελφοι σε κάθε χώρο δουλειάς βιώνουν τα αποτελέσματα της πολιτικής των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κα) που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Με τους μισθούς να έχουν μειωθεί έως και 40% και την εντατικοποίηση της δουλειάς να αυξάνεται, τις ελαστικές μορφές εργασίας και τις ατομικές συμβάσεις να απογειώνονται. Με τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις  να αυξάνονται. Αντίστοιχα οι δαπάνες για την υγεία, παιδεία, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία να μειώνονται συνεχώς. Ενώ από την άλλη εξασφαλίζονται απλόχερα όλο και περισσότερα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπου πέρα από το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, τους χαρίζονται ασφαλιστικές εισφορές, τους δίνεται ζεστό χρήμα από τα ματωμένα πλεονάσματα του προϋπολογισμού και πολλά πολλά άλλα. 
Διεκδικούμε:
Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
Μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, χωρίς σύνδεση με το προσφυγικό.
Κατάργηση του ειδικού φόρου και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα. Ουσιαστική ενίσχυση με οικονομική βοήθεια στις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν για αγορά πετρελαίου.
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.
Να κλείσει τώρα το χοτ σποτ. Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες – τα θύματα των πολέμων - από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου εκεί να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν. 
Να ανατραπούν οι αποφάσεις ΕΕ και κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, ιατρικής περίθαλψης. 
Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.
Απέναντι σ αυτή την κατάσταση χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας οι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Χίου. Να συγκληθεί άμεσα Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο. Να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, προκειμένου να παλέψουμε στην πράξη με όλα τα μέσα ώστε να ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ με σύνθημα: «Μπροστά Οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων!»
Οι ίδιες οι εξελίξεις, για μία ακόμη φορά, αποκαλύπτουν τον άθλιο και υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ) σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που ακολουθεί και το Εργατικό Κέντρο Χίου. Σε κοινό σχέδιο και με μοιρασμένους ρόλους έκαναν τα πάντα, ώστε να μην υπάρξει ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ γιατί αυτό βολεύει την κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 10 Οκτώβρη ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν την πρόταση για απεργία συνέστησαν «υπομονή» στους εργαζόμενους. Ισχυρίζονταν ότι «δεν συντρέχει λόγος για απεργία» και αναπαρήγαγαν τα επιχειρήματα περί «αναποτελεσματικότητας των αγώνων».
Στη συνέχεια και μετά την απόφαση εκατοντάδων Συνδικάτων (εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και Σωματείων) για προετοιμασία απεργίας στις 8 Νοέμβρη οι ίδιες δυνάμεις στην ΑΔΕΔΥ(ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν ξεχωριστή απεργία στο ΔΗΜΟΣΙΟ στις 14 Νοέμβρη.
Τελικά όταν στην απεργία στις 14 Νοέμβρη αποφάσισαν τη συμμετοχή τους μία σειρά συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα( π.χ. εργατικό κέντρο Αθήνας), οι δυνάμεις του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού(ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ), ολοκλήρωσαν σχέδιο υπονόμευσης και ακύρωσαν την ενιαία απεργιακή απάντηση αποφασίζοντας απεργία σε ΓΣΕΕ για τις 28 Νοέμβρη!
Δεν είναι πρώτη φορά που διακρίνονται στο παιχνίδι της υπονόμευσης. Τα ίδια έκαναν και όταν ψηφίζονταν απεργιακός νόμος. Αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Κάθε φορά και χειρότερα! 
Ο κυβερνητικός- εργοδοτικός συνδικαλισμός μέσα από τους άθλους τακτικισμούς και τα «παιχνιδάκια» με τις ημερομηνίες στοχεύει στην αποδυνάμωση της πάλης των εργαζομένων, στη δημιουργία κλίματος σύγχυσης και απογοητεύσεις με τελικό σκοπό τη στήριξη της αντιλαϊκής στρατηγικής και των στόχων της ανάπτυξης και της κερδοφορίας των ομίλων. Αν νομίζουν ότι έτσι θα αποφύγουν τις ενοχλητικές διεκδικήσεις των εργαζομένων και θα διαμορφώσουν κλίμα συναίνεσης το στη βαρβαρότητας, που μας έχουν επιβάλει, είναι μακριά νυχτωμένοι! 
ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ  Ενιαίο απεργιακό μέτωπο με πλαίσιο πάλης που θέτει μπροστά τις δικές μας ανάγκες ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΓΣΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ. Μια απόφαση που δεν υποδηλώνει προσπάθεια να οργανωθεί ενιαίο απεργιακό ρεύμα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν, αλλά ακριβώς να υπονομεύσει το απεργιακό μέτωπο.

Εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Χίου, με την «Αγωνιστική Ενότητα»:

Νίκος Μερούσης
Δημήτρης Παγούδης
Μάκης Ρέππας
Δημήτρης Μερούσης
Ξένος Αξιώτης
Άρης Μιχαλάκης
Νικολέτα Γωνιάδη 
Μαρίνα Κυριάκου
Στέλλα Αμπαζή
Γιασεμή Κωνσταντινούδη
Χριστίνα Παληού
Κωνσταντίνος Μαυρέλος
Χρήστος Μοναχός'

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/