Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Υπ. Πολιτισμού για τους έξι συντηρητές στη Ν. Μονή Χίου

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 ·

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Δ Α Σ ΥΠΠΟΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε, με αφορμή την απόλυση των έξι συντηρητών από το έργο στην Ν.Μονή Χίου και την μη περαιτέρω ανανέωση της σύμβασής τους, η βαρβαρότητα και το χάος που επικρατεί στις εργασιακές σχέσεις  και στο χώρο του Δημοσίου.
Με «δούρειο ίππο» το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα (κατάργηση ΣΣΕ, μείωση κατώτερου μισθού, ελαστικοποίηση της εργασίας, μερική απασχόληση, απολύσεις, ανακύκλωση της ανεργίας, μη πληρωμή υπερωριών κ.α) προχωράνε οι αναδιαρθρώσεις και στο δημόσιο.
        Στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης του δημόσιου τομέα οι ηγεσίες του Υπ. Πολιτισμού αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό ως πεδίο ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης και της ανακάμψης της κερδοφορίας του.
 Με τις εντολές και αποφάσεις τους, μετατρέπουν τον κάθε εργαζόμενο σε αναλώσιμο είδος και τους εργασιακούς χώρους σε «πεδίο μαχών» ενός εργασιακού μεσαίωνα, όπου κυριαρχεί το «διαίρει και βασίλευε» και το «δίκαιο του ισχυρότερου».
Το ΥΠΠΟ για  να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις σε επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, προσλαμβάνει εκατοντάδες συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων εξαντλώντας πάνω τους όλη την σκληρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, .
Το σκηνικό που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι μέσα από το καθεστώς ομηρίας και εκμετάλλευσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας είναι αβεβαιότητα για το μέλλον, τρομοκρατία και απαξίωση.
        Την ίδια στιγμή που συρρέουν εκατομμύρια ευρώ από τα έργα ΕΣΠΑ για τον πολιτισμό και την εκμετάλλευση της πολιτιστικής κληρονομιάς (αύξηση τουρισμού σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κ.τ.λ) οι εργαζόμενοι μένουν μήνες απλήρωτοι ή εργάζονται υπό την απειλή απόλυσης.
Μάλιστα, τα θεσμικά πρόσωπα του ΥΠΠΟ σπεύδοντας να υλοποιήσουν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, ενεργούν  «κατά το δοκούν»  και προχωράνε σε απολύσεις, παρακάμπτοντας την ολοκλήρωση και τα χρονοδιαγράμματα λήξης των έργων.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα μιας τσακισμένης ζωής,  δεν πρέπει να αρκεστούν στις καταγγελίες και τις διαπιστώσεις.
Παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας και προχωράμε.
Στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, το άνοιγμα του δρόμου για μια καλύτερη ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια, διεκδικούμε συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα:
•    Άμεσα πληρωμή όλων των εργαζομένων, στο ΤΑΠ, το Βυζαντινό μουσείο κλπ.
•    Επαναπρόσληψη - Ανανέωση των συμβάσεων των έξι συντηρητών στην Ν.Μονή Χίου.
•    Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους - Προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟ-μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
•    Όχι στις απολύσεις και τον εμπαιγμό της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ.


ΔΑΣ-ΥΠΠΟΑ

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/