Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Τ.Ε. Χίου ΚΚΕ: Για την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΠΥ) Χίου

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 ·

Ανακοίνωση της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

Λίγους μήνες πριν τη θερινή περίοδο μετακινούνται από την ΠΥ της Χίου  4 εργαζόμενοι, παρά τη θέλησή τους και 2 εργαζόμενοι  εθελοντικά, στη Σάμο. Η μετακίνηση γίνεται στα πλαίσια της Πυρασφάλειας των αεροδρομίων που πρόσφατα ξεπουλήθηκαν στη Fraport με «δωράκι» και τους εργαζόμενους από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό σημαίνει περαιτέρω αποδυνάμωση της ΠΥ, που εκτός από έλλειψη εναέριων μέσων και οχημάτων τώρα φτωχαίνει και σε έμψυχο δυναμικό. Άμεσο θα είναι το πρόβλημα στα Καρδάμυλα και τα Αρμόλια της Χίου.
Η αποδυνάμωση της ΠΥ Χίου θα έχει επίπτωση και σε τομείς που εμπλέκεται όπως το προσφυγικό (Σούδα και Χαλκειός).
Αποδεικνύονται και πάλι οι πολλαπλές αντιλαϊκές συνέπειες αυτής της πολιτικής, που υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών αναγκών για την προστασία των δασών, του φυσικού πλούτου.
Η δημοτική αρχή καθώς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν τεράστιες ευθύνες. Τα δάκρυά τους μετά από κάθε δασική πυρκαγιά αλλά και για το μεταναστευτικό αποδείχνονται για μια ακόμα φορά κροκοδείλια. Κάνουν «τη δουλειά τους» και ο λαός μας πρέπει να κάνει τη δική του με την οργάνωση και την πάλη του ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του κεντρικά και τοπικά.
Καλούμε το λαό σε οργάνωση για αντίσταση και πάλη όχι μόνο για να μην υποβαθμιστεί η ΠΥ της Χίου αλλά και να ενισχυθεί με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να διεκδικήσει μονιμοποίηση των πενταετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών καθώς και πλήρη στελέχωση με οχήματα, εναέρια μέσα και έμψυχο δυναμικό, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη.
Χίος 22/3/2017

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/