Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων - εμπόρων Χίου:Τα μονοπώλια τσακίζουν τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις - Όχι στην κατάργησης της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά μας - απάντηση στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 ·

Να απορρίψουν τα ψέματα της κυβέρνησης περί ανάκαμψης και βελτίωση της θέσης των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και εμπόρων, καλεί η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Εμπόρων Χίου, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Σε ανακοίνωσή της και με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση για το ΦΠΑ, αποδίδει "τεράστιες ευθύνες στο ΔΣ της ΟΕΒΕΕ Χίου, που καλεί σε κινητοποίηση μόνο για το ΦΠΑ αποσπώντας το από την υπόλοιπη αντιλαϊκή πολιτική. Μένουν στο «δέντρο» και κρύβουν το «δάσος». Σπέρνουν αυταπάτες και αποκρύπτουν τους ενόχους!", ενώ τονίζει: "Γιατί δεν τολμούν να προτείνουν την κατάργηση (και όχι απλά μείωση) του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, που μας τσακίζει, στο 45%; Μήπως δεν είναι «ρεαλιστικά» αυτά τη στιγμή που τσακίζεται ο λαός;".
Οι μόνοι κερδισμένοι όπως αναφέρει η "Επιτροπή Αγώνα" από τη δήθεν δίκαιη κατανομή των βαρών που υποσχόταν η κυβέρνηση, αποδείχτηκαν για μια ακόμα φορά οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα πολυκαταστήματα. Αυτοί τσακίζουν τις μικρές και μεσσαίες επιχειρήσεις μέρα με την ημέρα, πάνω σε τσακισμένα μεροκάματα και δικαιώματα.
Χαρακτηρίζει την κατάργηση του ΦΠΑ ως "ένα ακόμη απαράδεκτο και άδικο μέτρο που πλήττει ήδη το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών που κατοικούν ή εργάζονται στα νησιά.", ενώ προειδοποιεί για τη νέα καταιγίδα μέτρων που έρχονται με τη 2η αξιολόγησηπου από κοινού προωθούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ  8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Ενάντια στην κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στο Αιγαίο - για την κατάργησή του στα είδη πλατιάς λαϊκης κατανάλωσης – ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική
Βάζουμε τέρμα στην αναμονή!
Απαντάμε στα ψέματα και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης δυναμικά!

Απορρίπτουμε τις προτροπές της κυβέρνησης για «υπομονή» στο όνομα της επερχόμενης ανάπτυξης, που φέρνει νέα δεινά. Έχουν στόχο μόνο τη συναίνεσή μας μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν.
Δεν πέφτουμε στην  παγίδα ξανά, να βρεθούμε δίπλα με τοπικούς άρχοντες που από τη μια έβαζαν τη μάσκα του «αγωνιστή» και από την άλλη ψήφισαν τα μνημόνια και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα ένα προς ένα! Ο λαός μας θυμάται όταν ο κ. Μηταράκης από τη μια έταζε ότι δεν θα αγγιχτεί το ΦΠΑ στα νησιά και την άλλη μέρα ψήφιζε μνημόνια!
Έχει τεράστιες ευθύνες το ΔΣ της ΟΕΒΕ Χίου, που καλεί σε κινητοποίηση μόνο για το ΦΠΑ αποσπώντας το από την υπόλοιπη αντιλαϊκή πολιτική. Μένουν στο «δέντρο» και κρύβουν το «δάσος». Σπέρνουν αυταπάτες και αποκρύπτουν τους ενόχους! Γιατί δεν τολμούν να προτείνουν την κατάργηση (και όχι απλά μείωση) του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, που μας τσακίζει, στο 45%; Μήπως δεν είναι «ρεαλιστικά» αυτά τη στιγμή που τσακίζεται ο λαός;
Η έκπτωση του ΦΠΑ δεν χαρίστηκε στους νησιώτες. Μόνη απάντηση ο επίμονος - μαζικός αγώνας διαρκείας που θα βάζει στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική
Συνάδελφοί ,συναδελφισες,
Μαζί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ΕΕ προχωρούν ακάθεκτοι σε βάρος των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων με τη 2η αξιολόγηση, στην ένταση της φοροεπιδρομής, ύψους 4δις! Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης έγινε για να προχωρήσουν νέα σκληρά μέτρα πιο γρήγορα και με όσο το δυνατό λιγότερες λαϊκές αντιδράσεις.
Η αύξηση του ΦΠΑ είναι ένα ακόμη απαράδεκτο και άδικο μέτρο που πλήττει ήδη το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών που κατοικούν ή εργάζονται στα νησιά.
                                         
-      Φουντώνει την ακρίβεια με το ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα διατροφής.
-      Αυξάνει την φοροεξόντωση των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών σε συνδυασμό με τη δραστική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους, και τώρα ζητούν και αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές. Το ελάχιστο που πληρώνει αυτή τη στιγμή μια επιχείρηση, έστω και του ενός ατόμου, είναι 520€ για  την υγειά και για μια σύνταξη που είναι αβέβαιο αν ποτέ και τι πόσο θα πάρεις. 
-      Έχει τραγικές συνέπειες στους μικρούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και στην εστίαση γιατί πλήττει τον εσωτερικό τουρισμό, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες να επισκέπτονται τα νησιά μας.
Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με κάποια ισοδύναμα μέτρα θα απάλυνε τις συνέπειες από το ΦΠΑ, όποιοι τον αναπαρήγαγαν, όπως οι τοπικοί άρχοντες, αποδείχθηκαν σκέτη κοροϊδία.
Όλα τα μέτρα που ψηφίστηκαν ως τώρα από την κυβέρνηση, όπως και από τις προηγούμενες, η ασύλληπτη φορολογία από το 1ο ευρώ, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και το τσάκισμα των συντάξεων, η γενικευμένη ακρίβεια για τις οικογένειές μας, μας οδήγησαν συντεταγμένα, σε συνδυασμό με την κρίση, στην αναδουλειά, τα χρέη και τα λουκέτα. Μόνοι κερδισμένοι από τη δήθεν δίκαιη κατανομή των βαρών που υποσχόταν η κυβέρνηση, αποδείχτηκαν για μια ακόμα φορά οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα πολυκαταστήματα. Αυτοί τσακίζουν τις μικρές και μεσσαίες επιχειρήσεις μέρα με την ημέρα, πάνω σε τσακισμένα μεροκάματα και δικαιώματα.
Η μεγάλη αλήθεια είναι πως δεν αντέχουμε άλλο. Ούτε το ΦΠΑ το σημερινό, ούτε τα υπέρογκα τιμολόγια της ΔΕΗ, ούτε τις προκαταβολές φόρου και όλα τα αλλά χαράτσια που μας έχουν επιβάλει.. Καλούμαστε πλέον να δουλέψουμε με ένα κόσμο που έχει μια πενιχρή σύνταξη- μισθό...
Διεκδικούμε ΤΩΡΑ άμεσα μέτρα ανακούφισης των χιλιάδων συναδέλφων μας επαγγελματιών – βιοτεχνών – μικρών εμπόρων . Την κρίση, τα χρέη και τα ελλείμματα να πληρώσουν το μεγάλο κεφάλαιο που τα δημιούργησε. Οι ανάγκες των οικογενειών μας δεν μπορούν να μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη ανάλογα με τις απαιτήσεις των μονοπωλίων.
Γιατί δεν τολμά να αναφερθεί συνολικά σε όλα αυτα το ΔΣ της ΟΕΒΕ Χίου; Φτάνει πια..!
8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

Διεκδικούμε:
 
- Άμεση ένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. 

- Κάτω οι φόροι. Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. 

- Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%. 

- Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού και στέγης. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους α/α. 

- Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας. 

- Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/