Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ - Δελτίο Τύπου: Τεράστια η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που επικρίνει δήθεν τις ιδιωτικοποιήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο την ώρα που ψηφίζει και προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 ·

Τεράστια η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που επικρίνει δήθεν τις ιδιωτικοποιήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο την ώρα που ψηφίζει και προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η απύθμενη κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά στη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ψηφίσματος με το οποίο προωθείται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού έργου. Συγκεκριμένα  οι ευρωβουλευτές του,  υπέγραψαν τροπολογία καταδίκης της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων ενώ στην Ελλάδα προωθούν την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.   Μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτούς ενώ υπέγραψαν την παραπάνω τροπολογία, ΔΕΝ υπέγραψαν άλλη τροπολογία με την οποία καλούνται οι κυβερνήσεις (δηλ.και η δική τους) να απορρίψουν την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, «επανερχόμενοι έτσι στην κυβερνητική τάξη».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος, στη σχετική συζήτηση για το παραπάνω ψήφισμα που καταψήφισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ανέφερε τα παρακάτω:

"Το ΚΚΕ καταψηφίζει το ψήφισμα γιατί προωθεί παραπέρα ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού έργου, σε βάρος των εργαζόμενων του κλάδου και των ίδιων των επιβατών.

Υπογραμμίζουμε, όμως, το τεράστιο πολιτικό θράσος κομμάτων και πολιτικών ομάδων μέσα στο ευρωκοινοβούλιο που με το πιο ξεδιάντροπο τρόπο κοροϊδεύουν το λαό. Αναφερόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ που η κυβέρνησή του στην Ελλάδα, στο βρώμικο ρόλο της «χρήσιμης για το σύστημα αριστεράς», από τη μια τσακίζει το λαό και από την άλλη παραδίδει για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία στους δανειστές, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα και τους σιδηροδρόμους.

Είναι, λοιπόν, τεράστια πρόκληση, ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια να υπογράφουν τροπολογία που καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, αλλά αμέσως μετά επανέρχονται στη τάξη και δεν υπογράφουν άλλη τροπολογία  που καλεί τις κυβερνήσεις, δηλαδή και τη δική τους, να απορρίψουν τις ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κοροϊδία του. Δήθεν «αριστερό» δεκανίκι της αστικής πολιτικής βαρβαρότητας Αυτή είναι η GUE και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς., πολιτική στέγη των κομμάτων των μνημονίων. Τους αφήνουμε στη κρίση του λαού", κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Παρακάτω επισυνάπτονται  οι τροπολογίες της GUE και οι υπογράφοντες ευρωβουλευτές :

Τροπολογία  1
João Ferreira, Paloma López Bermejo, Σοφία Σακοράφα, Νεοκλής Συλικιώτης, Marie-Christine Vergiat, Marisa Matias, Barbara Spinelli, Marina Albiol Guzmán, Maria Lidia Senra Rodríguez, Τάκης Χατζηγεωργίου, Ángela Vallina, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κώστας Χρυσόγονος
<AuNomDe>{GUE}εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL</AuNomDe>
</RepeatBlock-By>
Πρόταση ψηφίσματος
                                                                                           B8-0677/2016
Martina Werner
{ITRE}εξ ονόματος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας
Ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού κλάδου σιδηροδρομικού υλικού
Πρόταση ψηφίσματος

Παράγραφος 11 α (νέα)

Πρόταση ψηφίσματος
Τροπολογία

11α. επισημαίνει ότι οι στρατηγικές ελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης οδήγησαν σε απολύσεις εργαζομένων και κλείσιμο πολλών βιομηχανικών μονάδων του σιδηροδρομικού κλάδου, καθιστάμενες καθοριστικός παράγοντας για την παρακμή του τομέα στην Ευρώπη·


Τροπολογία  3
João Ferreira, Paloma López Bermejo, Σοφία Σακοράφα, Νεοκλής Συλικιώτης, Marie-Christine Vergiat, Marisa Matias, Barbara Spinelli, Marina Albiol Guzmán, Maria Lidia Senra Rodríguez, Τάκης Χατζηγεωργίου, Ángela Vallina, Κωνσταντίνα Κούνεβα
<AuNomDe>{GUE}εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL</AuNomDe>
</RepeatBlock-By>
Πρόταση ψηφίσματος
                                                                                           B8-0677/2016
Martina Werner

{ITRE}εξ ονόματος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας
Ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού κλάδου σιδηροδρομικού υλικού
Πρόταση ψηφίσματος

Παράγραφος 11 γ (νέα)

Πρόταση ψηφίσματος
Τροπολογία

11γ. καλεί τα κράτη μέλη να απορρίψουν τις ιδιωτικοποιήσεις και να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τα δημόσια συστήματα σιδηροδρομικών μεταφορών·

09/06/2016                Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/