Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης

Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης

Κουβέντα για το ΝΑΤΟ τα κόμματα του κεφαλαίου, ΚΚΕ: Η συμφωνία έχει την ευρωατλαντική σφραγίδαΓια την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που διώχνει χιλιάδες παιδιά από τα ολοήμερα σχολεία

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016 ·

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

      
    Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να δημιουργήσει ένα δήθεν ενιαίο τύπο Δημοτικού Σχολείου είναι απαράδεκτη και πρέπει να μείνει στα χαρτιά!
          Με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
§     Προσπαθεί με αφαιρέσεις ωρών διδασκαλίας και χωρίς διορισμούς να καλύψει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα μεγαλώσουν.
§     Στριμώχνει στα μέτρα και τις απαιτήσεις των δημοσιονομικών περιορισμών του Μνημονίου 3-  που ψήφισε μαζί με την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ- το δικαίωμα χιλιάδων οικογενειών να πάνε τα παιδιά τους στα ολοήμερα σχολεία, αφού θέτει ως προϋπόθεση να είναι και οι δυο γονείς εργαζόμενοι.
§     Πετάει στο δρόμο χιλιάδες εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που μπορούν με έναν άλλο παιδαγωγικό τρόπο να αξιοποιηθούν για την ισόρροπη ανάπτυξη των μαθητών.
          Είναι υποκρισία η διακήρυξη του Υπουργείου ότι φτιάχνει «ενιαίο τύπο Δημοτικού Σχολείου». Ενιαίο δεν είναι το σχολείο που τα μαθήματα καθορίζονται από όποιες ώρες περισσεύουν. Ενιαίο δεν είναι το σχολείο που αποκλείει από τα ολοήμερα τα παιδιά ενάμιση εκατομμυρίων ανέργων. Όπως, φυσικά, πρότυπο σχολείου δεν ήταν και τα ΕΑΕΠ που είχαν προβλήματα παιδαγωγικού χαρακτήρα και τα οποία έγκαιρα είχαν επισημανθεί από το ΚΚΕ, όπως και από εκπαιδευτικούς φορείς και γονείς.
          Πραγματικά ενιαίο και σύγχρονο σχολείο είναι αυτό που έχει διευρυμένη χρονική λειτουργία για να ολοκληρώνουν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά στο σχολείο το μορφωτικό τους πρόγραμμα (μελέτη, εργασίες, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.ά. με παράλληλη δωρεάν σίτιση και ανάπαυση), ενώ θα μπορούν να αξιοποιούν τις δομές του στον ελεύθερο χρόνο τους για δραστηριότητες που θα παρέχει δωρεάν.
          Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία. Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει από τα σχολεία!
          Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας!
          Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων.
          Να στελεχώσει με όλο το αναγκαίο προσωπικό τα ολοήμερα σχολεία για να ικανοποιηθούν από τον Σεπτέμβρη όλα τα αιτήματα των οικογενειών για πρόσβαση στα ολοήμερα σχολεία.  
         
ΑΘΗΝΑ 5/5/2016                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ MAIL

Για την αναθεωρηση του συνταγματοςΤελευταιες Ειδησεις - 902 Portal

Νέα του ΠΑΜΕ

 
*/