Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 ·



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ
ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ –ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ (6 ΚΑΙ 7 ΜΑΪΟΥ),
10.00πμ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ - 10:30πμ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΤΑΞΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες, άνεργοι
Μαχητικά με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις δυνατότητες μας, στήνουμε εργατικό, λαϊκό μπλόκο στην επίθεση μεγαλοεργοδοσίας-κυβέρνησης-Ε.Ε.
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε
Η κυβέρνηση με διαδικασίες φαστ τρακ ετοιμάζει την ψήφιση του ασφαλιστικού-νόμου λαιμητόμο και του φορολογικού το Σαββατοκύριακο επιδιώκοντας να αιφνιδιάσει τους εργαζόμενους και το λαό. Η τακτική της αποδεικνύει την έχθρα που έχει για το λαό, το σκληρά αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής που υλοποιεί υπέρ του κεφαλαίου σε συμφωνία με τις διακρατικές ενώσεις του, δηλαδή με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ. 
Έφτασε η ώρα της μάχης – Όλοι στους δρόμους
Να νεκρώσουν καταστήματα, εργοστάσια και γραφεία
Ο νόμος - λαιμητόμος κτυπά όλους και κύρια τους νέους εργαζόμενους, συνθλίβοντας ασφαλιστικά δικαιώματα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Η νέα άγρια φοροαφαίμαξη εξαντλεί το πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Κανένας δεν γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση.
Πρόκειται για την πιο σφοδρή αντεργατική  πολιτική, η οποία σαρώνει τα πάντα. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,  σταθερό ωράριο  εργασίας, μισθοί, Κυριακάτικη αργία είναι στο στόχαστρο των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων με στόχο φθηνούς  και ευέλικτους εργαζόμενους, στο όνομα της  ανάπτυξης των επιχειρήσεων και των κερδών. Ο κλάδος του εμπορίου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα επιβεβαίωσης των παραπάνω με χιλιάδες συναδέλφους να δουλεύουν με άθλιους μισθούς, με ακανόνιστα ωράρια, χωρίς δικαιώματα, υπό την απειλή της απόλυσης. 
Μας γυρνάνε 130 χρόνια πίσω, τότε που στο Σικάγο οι εργαζόμενοι πάλευαν για 8ώρες δουλειά, 8ώρες ξεκούραση και 8ώρες ελεύθερο χρόνο. Τους αγώνες αυτούς οι εργοδότες τους βάπτισαν «τρέλα του 8ώρου»
Δεν πάει άλλο! Έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε συλλογικά τη πάλη στον ιδιωτικό τομέα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που  μας κλέβουν τον ιδρώτα, μας αφαιρούν τη ζωή και το μέλλον.
Τα μέτρα αυτά δεν είναι προσωρινά! Δεν είναι τα τελευταία!
Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου.
Κλιμακώνουμε την πάλη μας με τη 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για την ασφάλιση.  Γενικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς για να βάλουμε φρένο στην αντεργατική, αντιλαϊκή βαρβαρότητα. Παλεύουμε με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Σηκώνουμε  τώρα κεφάλι! Δίνουμε μαχητική απάντηση
Δεν  συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση ,την ανέχεια ,τη νέα σφαγή στη ζωή μας.

Το ΔΣ 
Χίος, 5/5/2016

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/