Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

TE XIOY KKE: ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΧ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 ·



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς το οποίο ανοίγει την πόρτα για την κατάργηση της αναγκαστικότητας, των Πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών Μαστιχοπαραγωγών και της ΕΜΧ.
 Καταργεί αμέσως τον αναγκαστικό συνεταιρισμό της Σάμου και δρομολογεί την κατάργηση των υπολοίπων. Πρόκειται για μια ακόμη πολύ σοβαρή αρνητική και επικίνδυνη εξέλιξη, σε βάρος των φτωχών και μεσαίων μαστιχοπαραγωγών και πρέπει να αποτραπεί.
Αυτή η επιδίωξη δεν είναι κεραυνός σε ξάστερο ουρανό. Τα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι τοπικοί βουλευτές τους, οι τοπικοί φορείς που παριστάνουν τους «ξαφνιασμένους» και τους «εξαπατημένους», κοροϊδεύουν.
Η αναγκαστικότητα βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο, γιατί είναι ένα εμπόδιο στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), που προωθεί το άνοιγμα της αγοράς και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Είναι δηλαδή, ένα  εμπόδιο  στην επέλαση των μεγάλων επιχειρήσεων, των μονοπωλίων στο μαστίχι, που όμως έχουν ήδη διεισδύσει, όπως μέσω της MEDITERRA.
Η αναγκαστικότητα και η όποια προστασία των μικρών μαστιχοπαραγωγών δεν χωρούν στην ελεύθερη καπιταλιστική αγορά που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και στηρίζουν, ανεξάρτητα τι λένε και το πώς εμφανίζονται, τα κόμματα που υπηρετούν τον καπιταλισμό (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ, κ.α.). Καμία εμπιστοσύνη πια στις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις τους.
Άλλωστε η εξοντωτική φορολόγηση και τα αντιασφαλιστικά μέτρα είναι η άλλη πλευρά της ίδιας πολιτική που οδηγεί στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των μαστιχοπαραγωγών.
Το ΔΣ της ΕΜΧ, όπως και τα προηγούμενα, έχουν μεγάλες ευθύνες. Καθησύχαζαν και έκρυβαν  τις αιτίες που επιδεινώνουν τη θέση των μαστιχοπαραγωγών, ενώ σταθερά υπηρέτησαν και υπηρετούν τη διείσδυση των μεγάλων καπιταλιστών στο μαστίχι.
Απορρίψτε τα ψέματα και τη δημαγωγία αυτών που εκφράζουν τη δολοφονική ναζιστική  Χρυσή Αυγή. Οι θέσεις της υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και όχι τους φτωχούς αγρότες. Είναι  κάλπικο το σύνθημά της για την «εθνική παραγωγή», κρύβει ότι οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας καταστρέφονται εξαιτίας, πρώτ' απ' όλα, της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της θέσης της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ΚΚΕ καλεί τους φτωχούς και μεσαίους μαστιχοπαραγωγούς, να αντιπαλέψουν την κατάργηση της αναγκαστικότητας και συνολικά την πολιτική, που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, προκειμένου να θησαυρίζουν από το μαστίχι οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Το δικό σας συμφέρον μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με τη δημιουργία ενός Παραγωγικού Συνεταιρισμού που εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή και τα σύγχρονα δικαιώματα όλων. Όπου το κράτος παρέχει τον αναγκαίο εξοπλισμό και τα εφόδια και αναλαμβάνει να διαθέσει το προϊόν. Σε μια οικονομία απαλλαγμένη από τα μονοπώλια, όπου η παραγωγή αναπτύσσεται με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και εργατικό - λαϊκό έλεγχο σε μια Ελλάδα με λαϊκή εξουσία και χωρίς τα δεσμά της ΕΕ. Μόνο με αυτό το στόχο ο αγώνας σας θα έχει προοπτική και δύναμη αποτροπής και διεκδίκησης σήμερα.
Πάρτε στα δικά σας χέρια των αγώνα και την τύχη σας. Μην δέχεστε να σας σύρουν σε επιλογές και αιτήματα που εσάς σας οδηγούν σίγουρα στην ήττα. Συγκροτείστε επιτροπές αγώνα στα χωριά, απαιτείστε συνελεύσεις των συνεταιρισμών και αντιπαλέψτε την κατάργηση της αναγκαστικότητας και τα αντιλαϊκά μέτρα. Πάρτε θέση δίπλα και μαζί με τα εργατικά ταξικά σωματεία και φορείς.
Με ισχυρή λαϊκή συμμαχία μπορούμε να σταματήσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.
ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ – 30/3/2016

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/