Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης

Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης

Κουβέντα για το ΝΑΤΟ τα κόμματα του κεφαλαίου, ΚΚΕ: Η συμφωνία έχει την ευρωατλαντική σφραγίδα



Σχόλιο της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Κάρμαντζη

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 ·

Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες φασιστικής έμπνευσης δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Τούρκικο λαό και συγκαλύπτουν τα πραγματικά αίτια της όξυνσης της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης, που συμμετέχει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.
Ο κ. Κάρμαντζης δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ούτε και την παρουσία τους στο Αιγαίο. Γνωρίζει ότι το ΝΑΤΟ κάνει τα «στραβά μάτια» στις Τούρκικες προκλήσεις και δεν αναγνωρίζει τα σύνορα. Γνωρίζει για τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, για τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την Ε.Ε. για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας.
Αυτό δεν είναι το σύστημα που ο ίδιος και το κόμμα του διαχρονικά υπηρετεί;
Η επιθετικότητα και οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με αφορμή της σύγκρουση ΗΠΑ – Ρωσίας στη Συρία, πολιτική για την οποία δεν λέει τίποτα, θα ενταθεί. Κάνει ότι δεν βλέπει ότι η τουρκική αστική τάξη, έχει ξεσαλώσει ακριβώς μετά και από τις τελευταίες συμφωνίες κυβέρνησης – ΕΕ – Τουρκίας. Είναι τόσο αφελής;
Καλούμε το χιώτικο λαό να εντείνει την πάλη του, να οργανωθεί και να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, κόντρα στο ρατσιστικό δηλητήριο. Οι εξελίξεις προδιαγράφονται επικίνδυνες στην περιοχή. Τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι διαμετρικά αντίθετα με αυτά των εκμεταλλευτών τους, του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι, οι λαοί και σε Ελλάδα και σε Τουρκία πρέπει αυτοτελώς να οργανώσουν την πάλη τους, χωρίς να διαλέγουν ιμπεριαλιστή, να παλέψουν για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ. Ενάντια στις επιδιώξεις των αστικών τους τάξεων, που για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των κερδών, τους οδηγούν σε πολεμικές αναμετρήσεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ MAIL

Για την αναθεωρηση του συνταγματος



Τελευταιες Ειδησεις - 902 Portal

Νέα του ΠΑΜΕ

 
*/