Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης

Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης

Κουβέντα για το ΝΑΤΟ τα κόμματα του κεφαλαίου, ΚΚΕ: Η συμφωνία έχει την ευρωατλαντική σφραγίδαΠαρέμβαση του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου και του ΠΑΜΕ στους πρόσφυγες στο νησί μας

Κυριακή, 3 Απριλίου 2016 ·Με παρουσία μελών και στελεχών του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΠΑΜΕ, πέρασε χθες η νύχτα στο λιμάνι της Χίου, όπου συνωστίζονται εκατοντάδες πρόσφυγες. Αναμεσά τους δεκάδες παιδιά, μωρομάνες, κατέβηκαν στο λιμάνι με την προσμονή να φύγουν. Το ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του, τόνισε με παρέμβασή του στους συγκεντρωμένους, ότι ο λόγος που ξεριζώνονται είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που δημιουργούν ΗΠΑ και ΕΕ για τα κέρδη του κεφαλαίου ενώ η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που και συμμετέχει στον πόλεμο και υπέγραψε συμφωνία με την ΕΕ για τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας. Αφού πήραν όσους πήραν για φθηνό εργατικό δυναμικό στην ΕΕ, τώρα έκλεισαν τις στρόφιγγες, δηλαδή τα σύνορα.
Το ΚΚΕ κάλεσε σε κοινό αγώνα με την εργατική τάξη και το λαό, να σταθούν απέναντι από την πολιτική του ιμπεριαλισμού, τον πόλεμο, των συμφωνιών της ΕΕ για να μπορέσουν άμεσα να συνεχίσουν στις χώρες προορισμού τους. Να παλέψουν για αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής, γυρνώντας την πλάτη σε διάφορους «καλοθελητές» και κυκλώματα, που τελικά κερδίζουν στις πλάτες τους.

Κατήγγειλε το βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής, που εκμεταλλευόμενη την κατάσταση, τις τραγικές ελλείψεις υποδομών (τεράστιες πολιτικές ευθύνες γι’ αυτά έχει η κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή Χίου), προσπαθεί να στήσει ξενοφοβικό κλίμα σε βάρος των προσφύγων.

Το ΚΚΕ έκανε επίσης παρέμβαση προκειμένου να δοθούν άμεσα τρόφιμα, να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες παραμονής. 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ MAIL

Για την αναθεωρηση του συνταγματοςΤελευταιες Ειδησεις - 902 Portal

Νέα του ΠΑΜΕ

 
*/