Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - Επιστρέφουν νικητές στη δουλειά μετά από 165 μέρες!

Τρίτη 12 Απριλίου 2016 ·

Παρακαταθήκη η μάχη που έδωσαν σαν μια γροθιά, με το σωματείο και τη σωματειακή επιτροπή τους

Από κινητοποίηση των εργαζομένων της «Ανακύκλωσης» στο ΗράκλειοΝικητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη δουλειά, μετά από 165 μέρες σκληρού αγώνα, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο της Κρήτης. Για περισσότερους από πέντε μήνες, οι εργαζόμενοι έδωσαν αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά, έχοντας στο πλευρό τους δεκάδες σωματεία και φορείς της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.Η εργολαβική εταιρεία «Waste Solution», που ανέλαβε το εργοστάσιο τον περασμένο Νοέμβρη, απέλυσε και τους 40 εργαζόμενους, που δούλευαν στην «Ανακύκλωση» από 5 έως και 10 χρόνια, με σκοπό να τους αντικαταστήσει με «φθηνότερους» και χωρίς δικαιώματα.
Σε μια σειρά συναντήσεων που έγιναν τους προηγούμενους μήνες, επέμενε στην απόφασή της να μην επαναπροσλάβει κανέναν από τους παλιούς εργαζόμενους ή να προσλάβει έναν μικρό αριθμό από αυτούς, με τον κατώτερο μισθό των 586 ευρώ, αντί για τα 751 ευρώ τα οποία είχαν κατακτήσει με παλιότερες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, και κυρίως με την απεργία των 118 ημερών που έκαναν το 2012.
Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων, που πάλεψαν σαν μια γροθιά μέσα από το σωματείο τους, καθώς και η αλληλεγγύη του λαού της πόλης οδήγησαν την εταιρεία σε αναδίπλωση. Συγκεκριμένα, αποδέχθηκε την επιστροφή των 29 απ' αυτούς, που επιθυμούσαν να επιστρέψουν στη δουλειά (οι υπόλοιποι 11 είτε βρήκαν αλλού δουλειά είτε δεν θέλησαν να επιστρέψουν) με τους ίδιους μισθούς που έπαιρναν τον Οκτώβρη.
Επίσης, συμφωνήθηκε να δίνεται ένσημο ΒΑΕ σε όσους πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση ή έχουν ήδη συμπληρώσει δέκα χρόνια Ασφάλισης. Σε ό,τι αφορά το ωράριο, καταλήχθηκε 6ήμερη απασχόληση, με ημερήσιο χρόνο 7 ώρες και 40 λεπτά, ενώ προστέθηκε ένα μπόνους το οποίο θα δίνεται σε μηνιαία βάση ανάλογα με τον όγκο της δουλειάς στο εργοστάσιο.
Παρακαταθήκη χαρακτηρίζει τον αγώνα που δόθηκε η Σωματειακή Επιτροπή της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. «Είναι αγώνας υποδομής για τους αγώνες που θα 'ρθουν. Είναι αγώνας που ήρθε να γκρεμίσει συθέμελα λογικές του "τίποτα δε γίνεται", του "είναι νόμος, αφού ψηφίστηκε τελείωσε", του "κρίση έχουμε, δουλειά να 'ναι και ό,τι να 'ναι". Είναι αγώνας που αποδεικνύει ότι ακόμα και μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και υποχώρησης, όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι, οργανωμένοι, με συνελεύσεις, με επιτροπή μέσα στο χώρο δουλειάς, με το σωματείο τους σωστά προσανατολισμένο στον αγώνα, τότε μπορούν να υπάρχουν νίκες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
Στη βάση αυτή απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να παλέψουν για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών Συμβάσεων. «Πρώτος σταθμός μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την προετοιμασία και επιτυχία της 48ωρης απεργίας, όταν το ασφαλιστικό έκτρωμα που χαντακώνει τις ζωές όλων μας πάει στη Βουλή», καταλήγει η Σωματειακή Επιτροπή.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/