Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης

Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης

Κουβέντα για το ΝΑΤΟ τα κόμματα του κεφαλαίου, ΚΚΕ: Η συμφωνία έχει την ευρωατλαντική σφραγίδαΝα συγκρουστούμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση και φτώχεια. Αλληλεγγύη τώρα στους πρόσφυγες και μετανάστες!

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 ·

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
 
Πάνω από 30 Κομμουνιστικά Κόμματα απ’ όλο τον κόσμο δήλωσαν την συμφωνία τους με την πρωτοβουλία για μια Κοινή τοποθέτηση για το προσφυγικό ζήτημα, σε μια στιγμή που εντείνεται το δράμα χιλιάδων ανθρώπων, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των ανάλογων στρατιωτικών επεμβάσεων στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη. Χιλιάδες άλλοι προσπαθούν να γλιτώσουν από τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, όπως αυτά εκδηλώνονται στις χώρες τους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ξεριζώνονται από τον τόπο τους, πιστεύοντας πως μπορούν να έχουν μια καλύτερη τύχη στην ΕΕ, κι ιδιαίτερα στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικά χώρες της.
Σ’ αυτές τις συνθήκες 4 Κομμουνιστικά Κόμματα  [τα δύο χωρών (Ελλάδας και Τουρκίας)  που αποτελούν «πύλες» εισόδου στην Ευρώπη των προσφύγων και δύο άλλων χωρών (Δανίας και Σουηδίας) που αποτελούν δυο από τους τελικούς «προορισμούς» αυτών των ανθρώπων], κάλεσαν σε μια κοινή πρωτοβουλία, ανοιχτή για υπογραφή κι από άλλα τα ΚΚ όλου του κόσμου.
 Η Κοινή Ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν πλέον πάνω από 30 Κομμουνιστικά Κόμματα έχει ως εξής:

Να συγκρουστούμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα,
 που γεννά πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση και φτώχεια.
Αλληλεγγύη τώρα στους πρόσφυγες και μετανάστες!
Τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα, που υπογράφουμε το κείμενο αυτό:
καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, τις επεμβάσεις και τους πολέμους, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς και τους «συμμάχους» τους, όπως είναι η Τουρκία κι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ. Η εγκληματική δράση αυτών των δυνάμεων έχει προκαλέσει εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. 
Σοβαρές ευθύνες έχουν επίσης κι όλες οι αστικές κυβερνήσεις που συμμετέχουν όλα αυτά τα χρόνια με στρατεύματα, παρέχουν κάθε είδους διευκολύνσεις αναπαράγοντας όλα τα προσχήματα για την εξαπόλυση αυτών των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
καταδικάζουμε την ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις, που ακολουθούν μια πολιτική αστυνομικής – στρατιωτικής καταστολής των προσφύγων, που προσπαθούν να διασωθούν από τον πόλεμο, την εξαθλίωση, τα δουλεμπορικά κυκλώματα.
ΚΑΛΟΥΜΕ σε ενίσχυση της ταξικής ενότητας και της λαϊκής αλληλεγγύης με τους λαούς που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους λαούς να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στις αιτίες, που ξεριζώνουν από τις εστίες τους εκατομμύρια ανθρώπους και ταυτόχρονα να είναι στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, που βιώνουν δύσκολες απάνθρωπες συνθήκες και να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις αναγκαία μέτρα για την υποδοχή και την αξιοπρεπή φιλοξενία τους, την κατάργηση όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, συμπεριλαμβανόμενου του κανονισμού Δουβλίνου III.  
Τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα αντιπαλεύουν τις προσπάθειες της αστικής τάξης και των αστικών κυβερνήσεων για την χρησιμοποίηση του μεταναστευτικού- προσφυγικού προβλήματος ως μέσον για την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων και έντασης της εκμετάλλευσης των προσφύγων και των μεταναστών, συνολικά της εργατικής τάξης, στις χώρες προορισμού.
Το συμφέρον των εργαζομένων απαιτεί να ενώσουμε τη δύναμη μας και να δυναμώσουμε την πάλη τους ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, σε κάθε προσπάθεια ιμπεριαλιστικής χειραγώγησης των λαών. Να οργανωθούμε και να συγκρουστούμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση και φτώχεια. Για να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή των προσφύγων και των μεταναστών στις πατρίδες τους, με νοικοκύρηδες τους λαούς τους.

1.            Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας
2.            Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό (PADS)
3.            Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας
4.            Ένωση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία
5.            Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
6.            Λαϊκό Προοδευτικό Κόμμα Γουιάνας
7.            Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία
8.            Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας
9.            Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
10.         Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας
11.         Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
12.         Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας
13.         Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά
14.         ΑΚΕΛ
15.         Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της  Λευκορωσίας
16.         Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας
17.         Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού
18.         Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Μεξικού
19.         Κομμουνιστικό Κόμμα Μπαγκλαντές
20.         Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας
21.         Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας
22.         Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν
23.         Παλαιστινιακό Κομμουνιστικό Κόμμα
24.         Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας
25.         Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας
26.         Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης
27.         Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας
28.         Κόμμα Κομμουνιστών Σερβίας
29.         Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας
30.         Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας
31.         Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα
32.         Κομμουνιστικό Κόμμα Τατζικιστάν
33.         Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία
34.         Φιλλιπινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα [PKP-1930]
35.         Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ MAIL

Για την αναθεωρηση του συνταγματοςΤελευταιες Ειδησεις - 902 Portal

Νέα του ΠΑΜΕ

 
*/