Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Η τοποθέτηση της εκπροσώπου της ΛΑ.Σ. στη ΔΕΥΑΧ για τον προϋπολογισμό της

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 ·



Ο προϋπολογισμός που σήμερα προτείνεται για ψήφιση είναι ένας προϋπολογισμός, μπορώ να πω, κομμένος και ραμμένος στους στόχους μιας εταιρείας όπως είναι η ΔΕΥΑΧ λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανώνυμη εταιρεία. Το κοινωφελές και πάλι «ξεχάστηκε», όπως και οι προηγούμενοι.
Δεν μηδενίζουμε τις προσπάθειες, διαχείρισης, όμως δεν είναι προσωπικά τα ζητήματα, αλλά πολιτικά και κυρίως η κατεύθυνση είναι νερό εμπόρευμα και όχι δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό δεν παύει ο παρών προϋπολογισμός να ακολουθεί τις  εγκυκλίους και τις εντολές του κεντρικού κράτους, μέσα στο βαρύ κλίμα της οικονομικής κρίσης. Χωρίς έργα που να δίνουν προοπτική στο πρόβλημα της λειψυδρίας και της ποιότητας του νερού, και βελτίωση ή αναβάθμιση των παρεχομένων, αλλά με τα μικρά και απαραίτητα που απλά συντηρούν τις υποδομές σε μια μικρή κλίμακα.
Στο Τεχνικό πρόγραμμα βλέπουμε μόνο έργα συνεχιζόμενα και όλες οι καταγραφές των νέων έργων είναι απλά ονομαστικές, που δεν σημαίνει τίποτα ούτε αποτυπώνει κάτι ουσιαστικό. Είναι αυτά που καταγράφονται ως «ΙΔΕΑ», χωρίς κοστολόγηση, έστω και ενδεικτική.
Μελέτες δεν προβλέπονται, βασικό σημείο ανάπτυξης και προοπτικής κάθε δημοτικού οργανισμού.
Στη τιμολογιακή πολιτική, όπως είχαμε σημειώσει και τότε, ενώ κάνατε το βήμα και δώσατε επί πλέον 30 κ.μ. στο πάγιο κάποιων οικισμών της Βόρειας Χίου, σας είχαμε προτείνει να συμπεριλάβετε όλους τους οικισμούς και την πόλη, αφού κυρίως η πόλη και οι οικισμοί γύρω της συγκεντρώνουν τον πληθυσμό και  σε αυτούς τελικά πέφτει το βάρος συντήρησης της εταιρείας. Το βλέπουμε στον προϋπολογισμό ότι τα έσοδα στηρίζονται στους κατοίκους, για παράδειγμα η ετοιμότητα δικτύων στην πόλη προϋπολογίζεται στις 600.000€, το μεγαλύτερο έσοδο όπως φαίνεται, εκτός από τις επιδοτήσεις της αφαλάτωσης, καθώς ανάλογα μοιράζεται και στις λοιπές Δ.Ε.
Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΥΑΧ ως εταιρεία, ακολουθεί τη γνωστή συνταγή επιβάρυνσης και χαρατσώματος των ωφελουμένων για να λειτουργήσει και επειδή η πάγια αρχή της παράταξής μας είναι να γίνει υπηρεσία ύδρευσης, καθώς και για όλα όσα ανέφερα, δεν ψηφίζω τον προϋπολογισμό του 2016.
Χίος, 23-12-2015
Κλαίρη Γιομέλου-Κωστάλα
Μέλος ΔΣ ΔΕΥΑΧ
Εκπρόσωπος της ΛΑΣ

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/