Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 ·

«Έχουν μεγαλώσει οι ανησυχίες μας για την πορεία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος με τη νέα χρονιά και με τις προτάσεις της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή δε χρειάζεται καμία επανάπαυση από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, όχι μόνο από τους συνταξιούχους, όσους βρίσκονται σήμερα στη σύνταξη ή όσους ετοιμάζονται, αλλά συνολικά από όλο τον ελληνικό λαό. Πλήττει  όλα τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων ανθρώπων, που θα βρεθούν αύριο και θα χρειαστούν τη σύνταξή τους και που χρειάζονται και σήμερα ακόμα την ιατρική φαρμακευτική περίθαλψη, την υγεία, γιατί το σύστημα αυτό αφορά όλο το πλέγμα αυτών των ζητημάτων.
Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, δυστυχώς χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με τους προκατόχους της, όλα αυτά δηλαδή που ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και οδήγησαν σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, τις συντάξεις και συνολικά το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, εν ονόματι της βιωσιμότητας και όλα αυτά που έχουμε γνωρίσει κατά διαστήματα.
Το ΚΚΕ θα αντιπαλέψει με όλες του τις δυνάμεις και μέσα στη βουλή, για να μην έρθει ένα τέτοιο νομοσχέδιο και βεβαίως να καταψηφιστεί. Κυρίως όμως το λόγο, τον αποφασιστικό ρόλο τον έχει ο ελληνικός λαός, τον έχουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία μας, που πρέπει να ξεχυθούν στους δρόμους της πατρίδας μας και να βροντοφωνάξουν «κάτω τα χέρια απ’ την κοινωνική ασφάλιση.»

ΑΘΗΝΑ 4/1/2016                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/