Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. ΧίουΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 · Το ασφαλιστικό έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή αποτελεί αιτία πολέμου για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός, να μην κατατεθεί ποτέ αυτό το νομοσχέδιο, ούτε όπως προτείνεται, ούτε έτσι όπως θα το συνδιαμορφώσουν τελικά η κυβέρνηση με τους “εταίρους” με τους οποίους διαπραγματεύεται. Να μην κατατεθεί στη Βουλή, αν κατατεθεί να καταψηφιστεί. Και βεβαίως, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της χώρας μας στους δρόμους. Αν αυτοί βρεθούν στους δρόμους και δείξουν την πραγματική δύναμή τους, τότε αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να πάει στα αζήτητα πραγματικά.
Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να παλέψουμε για μια πραγματική κοινωνική ασφάλιση, διότι η πορεία που δρομολογείται δεν είναι μόνο οι μειώσεις στις υπάρχουσες ή στις επόμενες συντάξεις γι’ αυτούς που θα συνταξιοδοτηθούν, ουσιαστικά με αυτό το νομοσχέδιο μπαίνει οριστική ταφόπλακα στο κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα, ό,τι έστω έχει απομείνει από αυτό που γνωρίσαμε, και βεβαίως ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτική ασφάλιση.

ΑΘΗΝΑ 10/1/2016            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/