Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. ΧίουΤομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ: Ο λαός να μην εξοικειωθεί με τα νεκρά παιδιά στο Αιγαίο

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 ·

«Υγρός τάφος για μικρά παιδιά και βασανισμένους ανθρώπους,πρόσφυγες είναι το Αιγαίο, που θέλοντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη χώρα τους, βρίσκουν το θάνατο στη θάλασσα, στη Σάμο, στη Μυτιλήνη, στη Χίο». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, με αφορμή τα πέντε ναυάγια που σημειώθηκαν μέσα σε 24ωρες ώρες στην περιοχή.

Προσθέτει ότι «Οι εγκληματίες που οδηγούν το συριακό λαό, στην καταστροφή, στη προσφυγιά και στο θάνατο έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, οι ΗΠΑ. Και τα αίτια είναι πολύ συγκεκριμένα. Γίνεται μακελειό για το ποιος απ' όλους θα ελέγχει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Συρίας.

Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός, που όχι μόνο ψήφισε επώδυνες και επικίνδυνες για τους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό αποφάσεις, αλλά ισχυρίζεται κιόλας ότι δήθεν τις απέτρεψε. Με τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, που συμπληρώνουν προηγούμενες αποφάσεις για τη δημιουργία των κέντρων διαλογής προσφύγων (5 hot spots), στα νησιά, μεταξύ αυτών και στη Σάμο, η Ελλάδα γίνεται, με επιδότηση ΟΗΕ και ΕΕ, χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμός καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000 -για αρχή- εγκλωβισμένων προσφύγων. Επιπλέον, μετά τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για κοινές περιπολίες Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο, άνοιξε και επίσημα η συζήτηση για το "κλείσιμο" των ελληνικών συνόρων προς το βορρά και για ανάθεση στον Frontex της αποτροπής-καταστολής των προσφύγων στα ελληνοσκοπιανά ή ελληνοαλβανικά σύνορα». 

Καλεί τον ελληνικό λαό που, στη μεγάλη πλειοψηφία του, έχει σταθεί αλληλέγγυος στο προσφυγικό δράμα, να αντιδράσει μαζικά και αποφασιστικά σε αυτές τις επικίνδυνες και αντιδραστικές αποφάσεις και:
  • Να μην εξοικειωθεί με τα καθημερινά δελτία των νεκρών παιδιών κι ενηλίκων στο Αιγαίο.
  • Να παλέψει ενάντια στα κέντρα διαλογής (hot spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.
  • Για την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
  • Για τη γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζεται με τη διάσωση, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
  • Για τη δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και όχι των διαφόρων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης.
  • Για την κατάργηση του Frontex και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες τους που μόνο δεινά προκαλούν στους λαούς.
  • Για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/