Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ – ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 ·



Να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους της ΤΕ. Θέλουμε πέρα από τις πρωτοβουλίες που οι κομμουνιστές πρωτοστατούν για να παρθούν στους χώρους δουλειάς και στους φορείς του μαζικού κινήματος, να κάνουμε και τη σημερινή παρέμβαση για να αναδείξουμε πιο ολοκληρωμένα κάποια πολιτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό ζήτημα.
Το τεράστιο μεταναστευτικό ρεύμα προς το νησί μας φανερώνει πως τα ανθρώπινα δράματα του πολέμου δεν έχουν τελειωμό. Οι κάτοικοι δικαιολογημένα ανησυχούν καθώς βλέπουν να περιπλανώνται, ταλαιπωρημένοι και αβοήθητοι, εκατοντάδες και χιλιάδες πρόσφυγες αναζητώντας απεγνωσμένα διέξοδο φυγής. Τα λόγια συμπάθειας και οι υποσχέσεις της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης περισσεύουν ενώ η η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες που δεν μπορούν να κρυφτούν με την επίκληση του διεθνούς χαρακτήρα του προβλήματος, συμμετέχει ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στην περιοχή, τις οποίες στα λόγια και μόνο καταγγέλλει, υπόσχεται τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο.

Η συγκινητική λαϊκή αλληλεγγύη, που πολύμορφα εκφράζεται και πρέπει να δυναμώσει, δεν μπορεί από μόνη της να λύσει τα προβλήματα της κρατικής οργάνωσης στην καταγραφή, στη στέγαση, στη σίτιση, στην περίθαλψη και μετακίνηση. Η υπόθεση των μεταναστών να γίνει υπόθεση της πάλης της εργατικής τάξης και του λαού. Τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, πάλη για να ληφθούν τα άμεσα αναγκαία μέτρα:
  • Γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης. Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, περίθαλψη και τη μετακίνηση. Να στηριχθούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές.
  • Να καλυφθούν οι ελλείψεις τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και να ενισχυθούν ώστε να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες.
  • Να εξασφαλισθεί αξιοπρεπής υγιεινή διαμονή και διατροφή, μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους με λύση στο πρόβλημα της αξιοπρεπούς διαμονής και διαβίωσης,  σε ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, παλιά στρατόπεδα, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να αναχωρήσουν για τους τόπους προορισμού τους, διευκολύνοντας τους με διερμηνείς, ιατρική παρακολούθηση, τροφή, νομική βοήθεια και ό,τι άλλο απαιτείται
  • Να απαιτηθεί έκτακτη χρηματοδότηση γι' αυτό από ΟΗΕ και ΕΕ.
  • Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου 3 και όχι μόνο αλά καρτ αναστολή εφαρμογής, της Συνθήκης Σένγκεν και της οδηγίας 2008/115 που προβλέπει τη 18μηνη κράτηση των μεταναστών.
  • Να εξασφαλιστούν όλα εκείνα τα μέσα γρήγορης και επαρκούς μεταφοράς τους στις χώρες προορισμού τους.
Το τελευταίο διάστημα διοργανώνονται διασκέψεις ιμπεριαλιστικών οργανισμών, Σύνοδοι Κορυφής. να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη ο λαός μας ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα.  Γιατί η υποτιθέμενη αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία  στις οποίες συνέβαλε με τις επεμβάσεις της σε μια σειρά χώρες, δε γίνεται από ευαισθησία, αλλά με κριτήριο τί εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Απ’ τη μια θα μπαίνουν περισσότερα κόσκινα για επιλογή όσων μπορούν να χρησιμεύσουν ως φθηνή εργατική δύναμη κι ένταση των μέτρων καταστολής, απ’ την άλλη διαδικασίες επαναπροώθησης για όσους θα θεωρούνται απλά οικονομικοί μετανάστες.  

Γι’ αυτό καλούμε το λαό μας να πει:
·         Όχι στα λεγόμενα κέντρα διαλογής (Hot Spots) που προσθέτουν ένα ακόμα εμπόδιο ώστε οι μετανάστες τάχιστα να φτάνουν στη χώρα προορισμού τους δημιουργώντας σκλαβοπάζαρα, όπου οι αφέντες-κράτη - μέλη της ΕΕ θα κοιτάνε κυριολεκτικά στα δόντια τους σκλάβους-μετανάστες - πρόσφυγες, αν θα τους αγοράσουν ή όχι.
Είναι πρόκληση δηλώσεις τύπου Τούσκ «να μετασχηματιστεί η προσφυγική κρίση σε ευκαιρία»
·         Όχι στην από κοινού φύλαξη των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας που ζητά η ΕΕ. Η αστική τάξη της Τουρκίας αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, μιλά για «γκρίζες ζώνες», παραβιάζει διαρκώς τα ελληνικά θαλάσσια κι εναέρια σύνορα, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα. Τα σχέδια αυτά στρέφονται κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας ενισχύουν τη λεγόμενη  «συνδιαχείριση»  του Αιγαίου που στηρίζει το ΝΑΤΟ.
Και όλα αυτά σε μια περιοχή που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τόσο την τουρκική αστική τάξη που παζαρεύει με την ΕΕ την ένταξη της χώρας, όσο και διεθνή μονοπώλια που βλέπουν «ψητό» για εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων και γεωστρατηγικών σφαιρών επιρροής.

- Να απομονώσει τους ρατσιστές, φασίστες της ΧΑ. Δε δίνουν δεκάρα για τα προβλήματα δήθεν των Ελλήνων, μισούν την ε.τ. και το λαό γιατί είναι τσιράκια του συστήματος. Γι’ αυτό και μισούν και τους λαούς άλλων χωρών. Να μην παγιδευτεί κανείς από τα δήθεν πατριωτικά συνθήματά τους. Πατρίδα τους έχουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Πατρίδα μας έχουμε τον αγώνα μας για να περάσει ο πλούτος που παράγουμε στα δικά μας χέρια.  
Η διόγκωση του κύματος προσφύγων και μεταναστών έχει αιτία, είναι αποτέλεσμα των στρατιωτικών επεμβάσεων και ιμπεριαλιστικών πολέμων της ΕΕ για τα κέρδη και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Αυτοί εξοπλίζουν αντιδραστικά καθεστώτα όπως ο ISIS σε συμμαχία με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, τόσο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα αυξάνονται, τα δουλεμπορικά κυκλώματα θα γιγαντώνονται ανεβάζοντας τις τιμές των δουλεμπόρων με νέες πολύνεκρες τραγωδίες.
Κλείνοντας να αναδείξουμε για άλλη μια φορά και τις ευθύνες των τοπικών διοικητικών αρχών και των τοπικών βουλευτών. Ενώ εμείς ως κόμμα έγκαιρα προειδοποιήσαμε για το τί έρχεται, απαιτήσαμε τη διαμόρφωση αξιοπρεπών χώρων φιλοξενίας, αυτοί εξάντλησαν τη δήθεν αποφασιστικότητά τους όλο το προηγούμενο διάστημα σε διμερείς επαφές και μια ατελείωτη «ονοματολογία» για το πού θα διαμορφωθεί ένας κατάλληλος χώρος, χωρίς τελικά καμιά ουσιαστική παρέμβαση να έχει γίνει. Και βέβαια χωρίς αυτό να είναι ξεκομμένο απ’ τη γενικότερη ευθύνη της κυβέρνησης που δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο και στη ρότα αυτή κινείται και υπερασπίζει κι ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/