Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. ΧίουΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 ·ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

          Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για πολλοστή φορά με τη διαδικασία του fast track, μεθοδεύει την ψήφιση στη βουλή ενός ακόμη κρίσιμου νομοσχεδίου, αυτή τη φορά για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
          Πλέον, η κυβέρνηση έχει καθιερώσει ως αποκλειστικό τρόπο νομοθέτησης τις επείγουσες και κατεπείγουσες διαδικασίες, αφαιρώντας απ’ τα κόμματα τη δυνατότητα ολοκληρωμένης τοποθέτησης στη βουλή, εμποδίζοντας την ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση και πάνω απ’ όλα υπονομεύοντας το δικαίωμα ενημέρωσης του ελληνικού λαού.
          Η στάση αυτή δεν είναι τυχαία, ούτε υπαγορεύεται από κάποιες άμεσες και επείγουσες ανάγκες. Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιδιώκει να ξεμπερδεύει όσο γίνεται πιο γρήγορα με τους όρους του Μνημονίου και με απώτερο στόχο να εμποδίσει την αναγκαία αγωνιστική παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις.
          Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, προειδοποιεί τον ελληνικό λαό για νέα μέτρα που θα τεθούν ως προαπαιτούμενα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών και τον καλεί να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στην πολιτική που τον οδηγεί σε πλήρη χρεοκοπία για την κερδοφορία και ανάκαμψη του κεφαλαίου.


 ΑΘΗΝΑ 27/10/2015                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/