Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Η συγκινητική λαϊκή αλληλεγγύη στους πρόσφυγες δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ –Τοπικής Διοίκησης

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 ·

Σχόλιο της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ καταγγέλλει στο Χιώτικο λαό την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συνεχιζόμενη αντιμεταναστευτική πολιτική της απέναντι στους πρόσφυγες και  την ενεργό συμμετοχή της στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Οι δεκάδες ξεριζωμένοι που φθάνουν καθημερινά στο νησί, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, βρίσκονται εγκλωβισμένοι των  πολιτικών σχεδιασμών της ΕΕ, του Δουβλίνου δύο και τρία, διώκονται από τους μηχανισμούς της ΕΕ στα σύνορα όπως η FRONTEX.
Ο Χιώτικος λαός με τα  καθημερινά δείγματα αλληλεγγύης, δίνει μάχη δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους δεχόμενος και ο ίδιος καθημερνά τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης. Η στήριξή του με είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, τρόφιμα, ανθρωπιά, πρέπει να συνεχιστεί όμως δεν μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, που θα οξυνθεί όσο οι αντιθέσεις μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων μαίνονται και γεννούν πολεμικές αναμετρήσεις στην περιοχή.
Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ καταγγέλλει τα πολιτικά παιχνίδια της συγκυβέρνησης με το «θα’ρθει – δεν θα’ρθει» ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας, καλλιεργώντας ψεύτικο κλίμα προσμονής για ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα.  Μόνο η λαϊκή πάλη και επαγρύπνηση μέσα από τα συνδικάτα μπορεί να μπει εμπόδιο στο έγκλημα που εκτυλίσσεσαι δίπλα μας.
Καλούμε το λαό της Χίου να σταθεί αγωνιστικά απέναντι στα αίτια που δημιουργούν το μεταναστευτικό πρόβλημα, που φτάνουν στο να δολοφονούνται λαοί, να πνίγονται μωρά στο Αιγαίο, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τα κέρδη του.
Να πάρει μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις για την Οκτώβρη ενάντια στο φασισμό, στέλνοντας μήνυμα ενάντια στη Χρυσή Αυγή που βρίσκει πρόσφορο έδαφος μέσα από αυτές τις πολιτικές.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/