Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Περιοδεία στο Νοσοκομείο Χίου από την επικεφαλής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ Στέλλα Αμπαζή και του υποψήφιου Γιάννη Ζωφού

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 ·

Περιοδεία στο Νοσοκομείο Χίου από την επικεφαλής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ Στέλλα Αμπαζή και του υποψήφιου Γιάννη Ζωφού
Περιοδεία έκανε κλιμάκιο των υποψηφίων βουλευτών με το ΚΚΕ στο Νοσοκομείο Χίου. Όπως τόνισε η επικεφαλής είναι αδιανόητο για ένα ολόκληρο νησί 50.000 κατοίκων να λειτουργεί μονάχα ένα Νοσοκομείο με δεκάδες ελλείψεις, τα Κέντρα Υγείας στα χωριά να κλείνουν.
«Αυτό δεν εντατικοποιεί μονάχα την εργασία των εργαζομένων με εξοντωτικά ωράρια και αύξηση της ανεργίας αλλά δημιουργεί και επικίνδυνες καταστάσεις για τη δημόσια υγεία με την έλλειψη υλικών φαρμάκων, υπηρεσιών από τη δράση των φαρμακευτικών εταιριών στο χώρο της υγείας».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι «από τον Ιούνιο του 2015, με ευθύνη της διοίκησης δεν υπάρχει εγκεφαλογράφος, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών με επιληπτική κρίση».
«Η αυτοτελής λειτουργία του Νοσοκομείου στη λογική της αγοράς, όλες οι διοικήσεις και οι εκάστοτε βουλευτές που στήριξαν τη λειτουργία του στα πρότυπα της αυτοχρηματοδότησης και των χορηγών, στη λογική του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας αυτής της οικονομίας, τα πρότυπα Νοσοκομείο-επιχείρηση, μας έφτασαν ως εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Ζωφός.
Οι υποψήφιοι με το ΚΚΕ θύμισαν ότι το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα ότι οι δεσμεύσεις όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, τα Κόμματα του ευρωμονόδρομου που τις υπηρέτησαν μέσα στην ΕΕ των μονοπωλίων θα είχαν αυτά τα αποτελέσματα στην υγεία. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να κρίνουν με βάση την εμπειρία τους, πως είναι δυνατό από τη μια η επιστήμη να έχει φθάσει τόσο ψηλά στον τομέα της υγείας και από την άλλη ο λαός και στο νησί μας να χρυσοπληρώνει σε διάφορα ιδιωτικά κέντρα (εξετάσεις, νοσηλεία κλπ), να περιμένει μήνες για μια εξέταση, να παραλαλάει .να υπάρξει στρατιωτικό αεροπλάνο για να μεταφερθεί σε ένα επικίνδυνο περιστατικό, οι κάτοικοι των χωριών να είναι κυριολεκτικά στο έλεος.
Όλοι πρέπει να προβληματιστούν: «Πως γίνεται από τη μια να υπάρχει πληθώρα γιατρών, υγειονομικών άνεργων και από την άλλη τα αγροτικά ιατρεία των Κουρουνίων και της Παρπαριάς, να κλείνουν, τα αγροτικά ιατρεία σε Οινούσσες και Ψαρά να στερούνται μόνιμου γιατρού, ενώ τα κενά στο νοσοκομείο να δημιουργούν ασφυκτικές κατατάσσεις;» σημείωσε η Στέλλα Αμπαζή και έκλεισε λέγοντας:
«Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο δεν πρέπει να χάνουν χρόνο. Σε συμμαχία με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στην υγεία, με όλο το λαό να πάρουν μέρος στην πλατιά λαϊκή συμμαχία που προτείνει το ΚΚΕ σε σύγκρουση με αυτό το δρόμο, των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων διάσωσης του συστήματος σε βάρος του λαού. Μόνο μια τέτοια συμμαχία, μπορεί να βάλει φρένο , να ανοίξει την προοπτική για μια κοινωνία σχεδιασμένης οικονομίας με εργατικό έλεγχο, απαλλαγμένη από κρίσεις, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας και της διακυβέρνησης. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και με την ψήφο σε αυτές τις εκλογές, απέναντι σε όλα τα Κόμματα που είπαν ψέματα, αποτελεί εγγύηση για μια τέτοια προοπτική, μιας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν υγείας, απαλλαγμένης από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.»

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/