Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Επιστολή σε γονείς και παιδιά με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, από το Σύλλογο Γονέων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 ·

Επιστολή προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τους γονείς τους, απευθύνει ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καλώντας σε αγώνα για τα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει και φέτος η ειδική αγωγή.

Η επιστολή αναφέρει:

«Αγαπητοί γονείς και αγαπητά παιδιά,
Με αισιοδοξία και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της νέας σχολικής χρονιάς.
Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων,
Όλοι μαζί με αγώνα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της νέας χρονιάς. Κουράγιο και εμπιστοσύνη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα!
Ντροπή και αίσχος!!!
Σήμερα πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς πολλά από τα ειδικά σχολεία δεν θα ανοίξουν.
Απ' το κακό στο χειρότερο!!!
Σε κάποια θα κάνουν αγιασμό και κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσουν. Κάποια θα ανοίξουν για ορισμένα μόνο παιδιά, για όσα μπορούν να τα πηγαίνουν οι γονείς τους γιατί δεν είναι λυμένο το θέμα της μεταφοράς, ενώ άλλα θα λειτουργήσουν εκ περιτροπής λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, βοηθητικό και επιστημονικό και του προβλήματος μεταφοράς.
Η κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά" αφού μας μπάφιασε με την κοινωνική της ευαισθησία, λεφτά δεν είχε να δώσει για προσλήψεις και τις ανάγκες των ειδικών σχολείων, όμως είχε να τα δώσει στους δανειστές, ενώ εξασφάλιζε φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές κι επιδοτήσεις στις τράπεζες και στους επενδυτές!!! Έφτασε στο σημείο να δεσμεύσουν και τα ελάχιστα αποθεματικά των ειδικών σχολείων αλλά και των άλλων σχολείων και των νοσοκομείων για τις επιταγές των τροϊκανών. Άλλωστε γι’ αυτούς τα ειδικά σχολεία είναι άσυλα και θα πρέπει να κλείσουν. Λογική που αναπαράγεται από τα διάφορα στελέχη της ΕΕ, του υπουργείου Παιδείας και των υπηρεσιών που την ίδια στιγμή όμως παραπέμπουν τα παιδιά στα ακριβοπληρωμένα ιδιωτικά.
Την ίδια στιγμή στα πολυδιαφημισμένα "φιλανθρωπικά" κέντρα ειδικής αγωγής ζητάνε 300, 500 αλλά και 1000 ευρώ από τους γονείς αλλιώς ενημερώνονται ότι τα παιδιά τους δεν θα γίνουν δεκτά. Φιλάνθρωποι με το αζημίωτο!
Αγαπητοί μας γονείς, αγαπητά μας παιδιά, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί οργάνωση, αγώνας, συμμαχία για να λειτουργήσουν τώρα σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα σχολεία.
Συντονίζουμε τα βήματά μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα της ΣΕΑΑΝ για να αντιμετωπίσουμε τα πολύ δύσκολα που μας ετοιμάζουν με το 3ο μνημόνιο.
Η μείωση των δαπανών, ο περιορισμός των προσλήψεων, το κλείσιμο ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης, η συρρίκνωση της δημόσιας παράλληλης στήριξης για να φορτώσουν ακόμη περισσότερα βάρη σε όλη την οικογένεια σπρώχνοντας τα παιδιά στην ιδιωτική παράλληλη αλλά και στην ιδιωτική ειδική αγωγή, είναι μία πλευρά των τραγικών προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν οι οικογένειές μας με τη νέα σχολική χρονιά. Κατ’ απαίτηση των επιχειρηματιών και της ΕΕ ψηφίστηκε το 3ο μνημόνιο, μέσα στο κατακαλόκαιρο από τα πέντε κόμματα, που κατακρεουργεί κυριολεκτικά το φτωχόκοσμο ξηλώνοντας ότι είχαν αφήσει όλα τα προηγούμενα μνημόνια.
Όμως αυτή τη φορά χτυπούν κυριολεκτικά στο ψαχνό την οικογένεια του ανάπηρου, χρόνιου πάσχοντα, του παιδιού με αναπηρία, των λαϊκών οικογενειών, αφού επέβαλαν από φέτος μείωση των δαπανών για την πρόνοια κατά 50%. Αυτό, εάν τους αφήσουμε, θα έχει σαν αποτέλεσμα τα ιδρύματα για βαριά ανάπηρα παιδιά και κέντρα ειδικής αγωγής να οδηγηθούν στο κλείσιμο.
Τα επιδόματα των ΑΜΕΑ θα κοπούν από τα περισσότερα παιδιά και τους ανάπηρους και θα συνδεθούν με το λεγόμενο κατώτερο εγγυημένο εισόδημα. Ψίχουλα δηλαδή. Ενώ οι αναπηρικές συντάξεις για τους εργαζόμενους που σακατεύονται στη δουλειά τους θα ξεκινούν από τα 87 ευρώ.
Αυτά ψήφισαν το κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ παραμονή της Παναγίας. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αλλά και οι δικοί μας της ΠΟΣΓΚΜΕΑ και της ΕΣΑΜΕΑ ένοχα σιωπούν γιατί συμμετέχουν άμεσα στη ληστεία.
Τέρμα στην απογοήτευση και στη μοιρολατρία! Τέρμα στις αυταπάτες, σωτήρες δεν υπάρχουν. Παίρνουμε θέση όλοι τώρα στον αγώνα για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια, για να προστατέψουμε τις οικογένειές μας. Οργανώνουμε τώρα τον αγώνα.
Καταδικάζουμε τις δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική στο όνομα της επιχειρηματικότητας και της ΕΕ.
Μαζικοποιούμε, δυναμώνουμε τον Ενιαίο Σύλλογο. Ζωντανεύουμε τους συλλόγους σε κάθε ειδικό σχολείο, σε κάθε ίδρυμα. Μαζικές συνελεύσεις τώρα σ’ όλους τους συλλόγους. Κλιμακώνουμε τον αγώνα, παίρνουμε αποφάσεις για ενιαίο συντονισμένο αγώνα δημιουργώντας συνθήκες γενικού ξεσηκωμού άμεσα.
  • Αγώνας για ν’ ανοίξουν τώρα όλα τα ειδικά σχολεία πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό.
  • Να διοριστούν τώρα όλοι οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί και συνοδοί για την παράλληλη στήριξη.
  • Καμία πληρωμή από τους γονείς για παράλληλη στήριξη και συνοδεία, ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει ν’ αναλάβει.
  • Κανένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του επειδή δεν υπάρχει το ανάλογο μόνιμο προσωπικό και η δημόσια και δωρεάν ειδική σχολική μονάδα για να τον στηρίξει.
  • Ανυποχώρητος αγώνας, λαϊκός ξεσηκωμός και οργάνωση για την κατάργηση και των τριών μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
  • Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και τις αναπηρικές συντάξεις.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία, πρόνοια, παιδεία και ειδική αγωγή.
Οι άνθρωποι του λαού μπορούν να εξασφαλίσουν το δικό τους παιδί μόνο όταν αγωνίζονται για να εξασφαλιστούν τα παιδιά όλου του λαού. Αγαπάμε το δικό μας το παιδί μόνο όταν αγαπάμε τα παιδιά όλου του κόσμου.»

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/