Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ένημέρωση για την τελευταία ΓΣ της ΕΛΜΕ Χίου και τη στάση των παρατάξεων

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 ·



Δημοσιοϋπαλληλική  Ενότητα
Εκπαιδευτικών Ν. Χίου
(Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)

            Κατά τη πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χίου, περίσσεψαν τ’ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε'' ...για την ''ταμπακιέρα'' όμως τίποτε!!!
            Η ΓΣ υποτίθεται ότι έγινε για να συζητήσουμε το πλαίσιο πάλης και το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου για το επόμενο διάστημα αντ’ αυτού και αφού έγινε μια γρήγορη ανάγνωση του προγράμματος δράσης αναλωθήκαμε σε στείρες αγορεύσεις ελάσσονος σημασίας!!!
            Καμιά αναφορά για την ουσία της απόφασης του γενικού πλαισίου και πλαισίου δράσης από τις δυνάμεις της πλειοψηφίας ( Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση και Προοδευτική Ενότητα ) και φυσικά καμία απολύτως αναφορά στο ποιο θα πρέπει να είναι το πραγματικό περιεχόμενο του αγώνα μας και κατά ποιων; καμία αναφορά για την οργάνωση των αγώνων.
            Η δημοσιοϋπαλληλική ενότητα διαφώνησε με το πλαίσιο αφού τονίσαμε ότι όχι μόνο δεν αποκαλύπτει τον ένοχο για τα δεινά των εκπαιδευτικών και του λαού αλλά ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων προσπαθώντας να βάλει ως κεντρικό στόχο του κινήματος την αλλαγή κυβέρνησης, το μνημόνιο. Απλώς δηλαδή να «αλλάξει ο Μανωλιός»...
            Τι φταίει για τα αντιλαϊκά μέτρα, για όλα τα δεινά που δεν έχουν σταματημό; Γιατί εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ ανεξαρτήτως αν υπάρχει Τρόικα ή μνημόνια; Δεν τολμούν να κατονομάσουν το ίδιο το σύστημα ως ένοχο, την πολιτική των πολυεθνικών, των μονοπωλιακών ομίλων, του κεφαλαίου, που εμπορευματοποιεί υγεία, παιδεία, υμνεί την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, που έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη σε συνθήκες κρίσης να φτωχαίνει το λαό για τα κέρδη του. Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας και αυτοί πρέπει να φύγουν!
            Στο ζήτημα της αξιολόγησης η ΔΕ τόνισε την αξία των περυσινών κινητοποιήσεων, ότι αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες μέσω αξιολόγησης, αν και η ηγεσία της ΟΛΜΕ οδήγησε τον κλάδο σε αδιέξοδο. Έχουμε άλλωστε πείρα από τη στάση της ( Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης ) όπου άλλα ψήφιζε η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ τοπικά (απόφαση για απεργία) και άλλα ψηφίζονταν στη ΓΣ των προέδρων.
            Είναι ενδεικτική για μια ακόμη φορά η στάση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ όπου αρνήθηκε να παρθεί απόφαση για συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση που προετοιμάζεται στην Αθήνα με αποφάσεις δεκάδων Σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών, Συνδικάτων και Φορέων με αιτήματα αιχμής την ανεργία, την ασφάλιση, τους μισθούς, την υγεία με την πρόφαση ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που πρωτοστατούν στην οργάνωσή του είναι διασπαστικές!!!
            Αρνήθηκαν και το ψήφισμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Βέβαια τίποτε από όλα αυτά δεν μας εκπλήττουν όταν στη θέση ενός ζωντανού ταξικού κινήματος ,που γεννιέται μέσα από ενωτικούς, οργανωμένους, λαϊκούς και  ταξικούς αγώνες, μπαίνουν «παραστάσεις» και πανηγυρικές φιέστες των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, όσων παλεύουν να μας σπρώξουν στον αγώνα «για μια άλλη ακόμα κυβέρνηση» αφήνοντας άθικτο το ίδιο το σύστημα. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.
            Καλούμε τους συναδέλφους να προβληματιστούν, να βγάλουν συμπεράσματα. Η ανασύνταξη του ταξικού κινήματος προχωρά μέρα τη μέρα, απαιτεί υπομονή και επιμονή, είναι αναγκαία ώστε να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός ένοχος και να έχουν οι αγώνες μας αντοχή και συνέχεια. Όσες δυσκολίες κι αν προκύψουν, τελικά το δίκιο των εργαζομένων θα επικρατήσει. Ως τότε όμως πρέπει όλοι να είμαστε στις επάλξεις.
                                                                       Χίος   6 – Οκτωβρίου – 2014

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/