Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Άνοδος του ΠΑΜΕ στις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Χίου Άρνηση συγκρότησης του Δ.Σ. σε αντιπροσωπευτική βάση

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 ·

Ανακοίνωση της γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ

Η γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ εκφράζει θερμο αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους αντιπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων του Εργατικού Κέντρου Χίου (Ε.Κ.Χ.), που στήριξαν και ενίσχυσαν το ψηφοδέλτιο της «Εργατικής Ενότητας» ώστε να αυξήσει τις δυνάμεις του σε ψήφους και έδρες.
Συγκεκριμένα η Εργατική Ενότητα εξέλεξε 3 έδρες (από 2) στο Δ.Σ. ενώ ο Ενωτικός Συνδυασμός (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, μεταλλαγμένοι ΣΥΡΙΖΑ) 6 έδρες (από 7) και 1 αντιπρόσωπο στη Γ.Σ.Ε.Ε.
Η ενίσχυση του ΠΑΜΕ επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια σταθερή και επίμονη δράση των δυνάμεων του μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και τη σχέση με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, τα γιαπιά, τα μαγαζιά, τις συνελεύσεις, τις κινητοποιήσεις, τους αγώνες. Σταθερά στο πλευρό των συναδέλφων για τα δικαιώματα στη δουλειά, τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το 8ωρο, την Κυριακάτικη αργία, ενάντια στις απολύσεις, τις περικοπές μισθών, την ανεργία, τα προβλήματα στην υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα χαράτσια, τους φόρους.
Το Π.Α.Μ.Ε. επισημαίνει ότι είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης είτε ανάκαμψης, το εργατικό κίνημα πρέπει να βρίσκεται σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου, της ΕΕ και της εκάστοτε κυβέρνησης τους.
Αντίθετα η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου παρά τις πρόσφατες «αντιμνημονιακές μεταλλάξεις της» προς το ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κατεστημένο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ακολουθώντας τη γραμμή του συμβιβασμού της Γ.Σ.Ε.Ε. που έβαλε πλάτη ώστε η εργατική τάξη, να βρεθεί αφοπλισμένη και απροετοίμαστη στο να αντιταχθεί στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.
Αποδεικνύεται παράλληλα ότι η σημερινή διοίκηση του Ε.Κ.Χ., όσο και «αν αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς» αποτελεί μέρος του προβλήματος στο εργατικό κίνημα συμβάλλοντας στην απομαζικοποίηση του, το συμβιβασμό, την υποταγή, τον εκφυλισμό, τη διάσπασή του, αφού συμφωνεί στις βασικές επιλογές της διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, στη λογική του «μικρότερου κακού» στα πλαίσια της Ε.Ε. και της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς.
Η «Εργατική Ενότητα» θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα από καλύτερες θέσεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στη βασική αρχή της ταξικής πάλης, της οργάνωσης και ενότητας των εργαζομένων σε γερά μαζικά και ταξικά σωματεία, στην ανάπτυξη των αγώνων και την αποτελεσματικότητα για την ανατροπή της εξουσίας των εργαζομένων.
Η «Εργατική Ενότητα» στα πλαίσια αυτά θα αγωνίζεται για να γίνει το Ε.Κ.Χ. το ταξικό μετερίζι του εργάτη της Χίου και όχι η έκφραση της εργατικής αριστοκρατίας που θα μοιράζεται τις καρέκλες.
Δείγμα μιας τέτοιας πρακτικής έδειξαν οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην πρώτη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ., όταν αρνήθηκαν την πρόταση της Εργατικής Ενότητας να συγκροτηθεί το Δ.Σ. σε αντιπροσωπευτική βάση, αφού αυτή ήταν η επιλογή των αντιπροσώπων, δηλαδή να δυναμώσουν τη φωνή της Εργατικής Ενότητας (33%), ώστε να συμμετέχει στο Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου.
Χίος, 20/7/2014

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/