Γ. Πρωτούλης: Ντροπή η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Αλληλεγγύη στην αντιπρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου που αντιστέκεται στην εργασιακή και οικονομική ομηρία της απ' το συγκρότημα «ΑΛΗΘΕΙΑ».

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 ·

Ανακοίνωση της γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ

Η συνεχιζόμενη εργασιακή και οικονομική ομηρία που βρίσκεται εδώ και 3 μήνες η αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, Ευγενία Κώττη, από την εργοδοσία της επιχείρησης της “ΑΛΗΘΕΙΑΣ” αποτελεί βάρβαρη επιλογή.

Ο εργοδότης εκμεταλλευόμενος το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης συγκυβέρνησης υλοποιεί την ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων, καθιέρωσε τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, την εκ περιτροπής εργασία, μείωσε μισθούς και απέλυσε εργαζόμενους, μεταφέροντας τις συνέπειες της καπιταλιστικής και οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και να διασφαλίσει τα δικά του εργοδοτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Η εργαζόμενη αντιστάθηκε, αφού προσέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων χρημάτων - που συστηματικά εδώ και 15 χρόνια, καθυστερεί να καταβάλει ο εργοδότης - και την επαναφορά ισχύος της Σ.Σ. Εργασίας, χωρίς την επιχειρούμενη μείωση μισθών.

Η συνδικαλιστικά αξιοπρεπής, έντιμη και αγωνιστική στάση της Ευγενίας Κώττη, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα μίμισης και απάντησης στους κήρυκες «ρεαλιστικών» λύσεων, της λογικής του μικρότερου κακού, της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, της υποταγής στα συμφέροντα της εργοδοσίας και της υποχρέωσης να πληρώσει την κρίση ο εργαζόμενος, ώστε να διασφαλιστούν τα κέρδη και τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι ούτε μαζί μοιράστηκαν την περίοδο της ανάπτυξης την κερδοφορία και την άνοδο της επιχείρησης, ούτε άλλαξαν θέση στην παραγωγική διαδικασία παραμένουν στο ταξικό τους πόστο, από τη σκοπιά της υπεράσπισης των εργασιακών τους συμφερόντων.

Η γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων από την επιχείρηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και τη συνέχιση της εργασιακής τους σχέσης, με υποχρεωτική επαναφορά της Σ.Σ.Ε. χωρίς ανατροπές στους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Χίος, 6/8/2012

Social Share

 
*/