Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ·


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός η Περιφερειακή διοίκηση και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Μάρκου, να αδειοδοτεί τη διάνοιξη δασικού δρόμου για έργα υποτίθεται αναδάσωσης στην περιοχή Κλειδού-Αγ. Δημήτριος- Φαγάνο, στον Βροντάδο στη δημοτική ενότητα Ομηρούπολης, μετά από αίτηση της γνωστής εταιρείας TERRANORMAAE , επί της ουσίας εν κρυπτώ και παραβύστω, καταδεικνύοντας έτσι ,ότι η Περιφέρεια λειτουργεί ως Πέμπτη φάλαγγα για τους κεφαλαιούχους της συγκεκριμένης εταιρείας η οποία κατά το παρελθόν είχε αναπτύξει συγκεκριμένα σχέδια, που κάθε άλλο παρά προστάτευαν το περιβάλλον.
Η συγκεκριμένη απόφαση κοινοποιείται μόνο σε δασική υπηρεσία , στην εταιρεία και στην Εφορία Βυζαντινών αρχαιοτήτων, λες και ο Δήμος για παράδειγμα και το δημοτικό συμβούλιο είναι άσχετο με το θέμα που αφορά στην περιοχή του.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια δυστυχώς αποδεικνύει το σημερινό τοπίο που στήνει η συγκυβέρνηση του μετώπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με άλωση από το κεφάλαιο γης, αέρα και θάλασσας, ασχέτως της τεράστιας ζημιάς , που μπορεί να προκληθεί στο περιβάλλον και στη φύση γενικότερα.
Αποδεικνύει όμως και τις διαχρονικές ευθύνες όλων των δημοτικών και νομαρχιακών στο παρελθόν αρχών, που ενώ επί 10 χρόνια ζητούσαμε και ζητάμε την προστασία της περιοχής και την ανακήρυξή της σε προστατευμένο φυσικό τοπίο, εν τούτοις τίποτε επί της ουσίας δεν έπραξαν , παρά μόνο παχιά και μεγάλα λόγια.
Τώρα βέβαια από την Περιφερειακή αρχή δεν εισπράττουμε μόνο αντιπεριβαλλοντικά λόγια , αλλά και έργα.
Από το 2007 σημειώναμε σε ανακοίνωσή μας τα παρακάτω: «…Με εισήγηση του δημ. συμβούλου της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Δ. Ομηρούπολης κ. Γ. Παντελίδη το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση να κηρυχθεί η περιοχή προστατευμένη και να προωθήσει το ζήτημα στο νομ. Συμβούλιο και τα αρμόδια υπουργεία. Η συγκεκριμένη απόφαση επικυρώθηκε και από το υπάρχον Δημοτικό Συμβούλιο. Τα γεγονότα όμως μας προλαβαίνουν. Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε απόφαση της Δ/νσης δασών που χαρακτηρίζει συγκεκριμένη έκταση ως αγροτική μετά από αίτηση εταιρείας η οποία επιθυμεί να «επενδύσει στην περιοχή». Οι γενικόλογες δηλώσεις περί «οικολογικών» επενδύσεων και ήπιας ανάπτυξης δεν πείθουν για τον απλούστατο λόγο ότι δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη ζωτική σημασία που έχει η περιοχή για τη ζωή των κατοίκων του Βροντάδου και όχι μόνο. Θεωρούμε ότι τέτοιες κινήσεις ανοίγουν το δρόμο να αλλάξει ο χαρακτήρας της περιοχής. Φοβόμαστε για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, διότι οποιαδήποτε επέμβαση θα είναι καταστροφική. Είναι ανάγκη να κατανοήσουμε όλοι ότι η Κλειδού μας δεν είναι τόπος για τις επενδύσεις των λίγων, αλλά πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, αν πραγματικά επιθυμούμε να έχουν τα παιδιά μας νερό για να πιουν….»
Φτάσαμε στο 2012 και οι ίδιοι κίνδυνοι καραδοκούν, τα ίδια συμφέροντα επελαύνουν πάνω στο νησί απ’ άκρη σ’ άκρη με τους ίδιους πολιτικούς βαστάζους και αυλοκόλακες.
Ζητάμε λοιπόν στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή το θέμα που θέσαμε για δασοπροστασία να γίνει ειδική αναφορά στην ανάδειξη της Κλειδούς, Κορακάρη και λοιπών περιοχών, ως προστατευμένων περιοχών με συγκεκριμένες πρακτικές και νομικές ενέργειες ώστε επιτέλους να μπορέσουμε αλώβητες να τις παραδώσουμε στις επερχόμενες γενιές.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Μάρκος Σκούφαλος

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/