Γ. Πρωτούλης: Ντροπή η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ & ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ·


«Ο τσακωμός ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιο από τα δύο κόμματα θα σώσει υποτίθεται το λαό είναι πλαστός, με την έννοια ότι έχουν ίδια προγράμματα προ καιρού και ακόμα περισσότερο τώρα και ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην μετεκλογική συνεργασία.
Εξίσου επιφανειακός και πλαστός, μπροστά στις εκλογές, είναι ο διαχωρισμός των πολιτικών δυνάμεων σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές, γιατί το λεγόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο που προβάλλεται περιλαμβάνει δυνάμεις οι οποίες στήριξαν ή συμβιβάστηκαν με την πολιτική που όξυνε την κρίση και έφερε το μνημόνιο.
Το ΚΚΕ είναι σαφώς η πολιτική δύναμη που στρέφεται εναντίον συνολικά των κεφαλαιοκρατών και των μονοπωλίων, εναντίον του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έφερε την κρίση και έφερε το μνημόνιο. Πάμε πολύ πέρα από μια αντιπαράθεση στο μνημόνιο. Η αντιπαράθεσή μας στρέφεται στην καρδιά του προβλήματος που γέννησε και όξυνε την αρπαγή των κατακτήσεων, στην παραβίαση όλων των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργατών, των υπαλλήλων, των μικροεπιχειρηματιών και της φτωχής αγροτιάς».

ΑΘΗΝΑ 2/4/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

 
*/