Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Εκδήλωση στο Ομήρειο: «ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΟΥΛΕΣ - 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ»

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 ·

Η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ και το Παράρτημα Χίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕ-ΔΣΕ), τιμάμε το μεγάλο λαϊκό ποιητή της προσφυγιάς Φώτη Αγγουλέ. Εκείνον, που ύμνησε με την ποίησή του αυτούς που «έχουνε μια ζεστή καρδιά, δυο ροζιασμένα χέρια», που «απ’ τον ίδρο τους ανθοβολούν οι κάμποι και απ’ τις φλόγες τους φωτίζεται η ζωή». Αυτός ήταν ο μεγάλος Χιώτης κομμουνιστής ποιητής, ένας ακόμα αλύγιστος της ταξικής πάλης σε όλες τις συνθήκες, δίπλα στο Κόμμα του το ΚΚΕ.

Διοργανώνουμε πολιτική-ιστορική και πολιτιστική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση των  60 χρόνων από το θάνατό του, την Τρίτη 26 Μάρτη 2024, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου στις 6.30 μ.μ. για το λαό και τη νεολαία των νησιών μας (Χίος, Ψαρά, Οινούσσες). Στο μυαλό αντηχούν τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου για το Φώτη Αγγουλέ, στο ποίημα που του αφιέρωσε όταν ήταν άρρωστος το 1958 (Φυλακισμένο Θαλασσοπούλι): «Και ο ήλιος, Φώτη, που περιμένουμε είναι μεγάλος κι είναι δίκαιος ‒ δε θα ξεχάσει να μας κρατήσει ένα χοντρό κομμάτι φως στο μερτικό μας» .

Στο Ομήρειο θα λειτουργεί έκθεση με αρχειακό ιστορικό υλικό – της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ-σχετικά με τη ζωή του Φώτη Αγγουλέ και της περιόδου των εξορίστων αντιφασιστών αγωνιστών Χιωτών στη Μέση Ανατολή. Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό, τη νεολαία, τους μαθητές και φοιτητές και θα συνοδεύεται με σχετική ιστορική ενημέρωση. Σας καλούμε όλους και όλες να την επισκεφθούμε για να τον γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα.

Χίος, 5 Μάρτη 2024



Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/