Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου: ΣΤΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΟΙ ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗ ΣΑΡΑΚΗΝΑ

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 ·

Μετρούν ήδη 5 δεκαετίες ζωής οι εργατικές κατοικίες Χριστού Βαρβασίου οι οποίες χτίστηκαν τη δεκαετία του 1970, μέσα στη δικτατορία…Τη ζωή τους μετρούν πλέον και οι ένοικοί τους καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης εάν και εφόσον ο εγκέλαδος «χτυπήσει » την περιοχή μας ...Με ορατά πλέον τα σημάδια αποσάθρωσης των υλικών που χτίστηκαν οι εργατικές πολυκατοικίες (ευτελή υλικά , πεσμένοι σοβάδες, κολώνες που φυλοροούν , ταράτσες φουσκωμένες από την υγρασία και τα νερά ...κ.α)κάνουν επιτακτική την ανάγκη άμεσης επέμβασης για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) , οι δήμαρχοι Χίου, οι διορισμένοι και αιρετοί Νομάρχες Χίου, αλλά και οι βουλευτές του νησιού μας «έπαιξαν» και «παίζουν» όλα αυτά τα χρόνια, με τις δεκάδες οικογένειες και τις ζωές τους, υποσχόμενοι, να δώσουν λύση στο καθημερινό τους μαρτύριο και την αγωνία τους , μην τυχόν και βρεθούν καταπλακωμένοι στα ερείπια...

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων, οι διαμαρτυρίες τους , οι επισκέψεις τους στα διάφορα γραφεία σε Χίο και Αθήνα… δεν  καρποφόρησαν, αφού οι ιθύνοντες  της εξουσίας «εγκλώβιζαν» τις κραυγές αγωνίας τους στις υποσχέσεις και τη ρουσετολογική τακτική προκειμένου να τιθασεύσουν την οργή τους.

 Η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα, εδώ και τώρα!

 Κι όσοι από τους κυβερνώντες ή εκπροσώπους του κοινοβουλίου εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες , αναμοχλεύοντας παλιές τακτικές για να αποσωβήσουν το πρόβλημα, τους υπενθυμίζουμε ότι είναι κομμάτι του προβλήματος γιατί δεν έκαναν τίποτε όλα αυτά τα χρόνια για την επίλυσή του. Γιατί μιλούσαν και ενεργούσαν, αδιαφορώντας ουσιαστικά για το δικαίωμα ιδιοκτητών και ενοίκων σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί:

 Αμεσα και με ευθύνη της κυβέρνησης και των αιρετών α και β βαθμού διοίκησης, να γίνει ενδελεχής στατικός έλεγχος των πολυκατοικιών και να δοθεί άμεση λύση στο επί πέντε δεκαετίες πρόβλημα στέγασης των κατοίκων, που θα περιλαμβάνει εάν χρειαστεί τη μετεστέγασή τους σε σπίτια σύγχρονα και ασφαλή.

Και δηλώνει απερίφραστα, ότι όπως από την αρχή στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων εκεί και θα παραμείνει μέχρι την ουσιαστική επίλυση του ζητήματος.

ΧΙΟΣ 6/12/2023  


Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/