Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Κι άλλοι φορείς στην αυριανή πικετοφορία στις 18:00 στην είσοδο της Απλωταριάς για να μείνει ο νόμος Χατζηδάκη στα χαρτιά

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 ·

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Χίου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Χίου καλούν και συμμετέχουν στην κινητοποίηση που πρώτο κάλεσε το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νόμο-"έκτρωμα" Χατζηδάκη.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου "καλεί όλους τους συναδέλφους και τα Σωματεία του Νομού μας, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να συστρατευτούν με το πλαίσιο πάλης εκατοντάδων Σωματείων σ’ όλη την Ελλάδα, για να βάλουμε φρένο στις επιδιώξεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης της ΝΔ που τις υλοποιεί, που τσακίζουν τη ζωή μας.
Τους καλούμε να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση- πικετοφορία την Παρασκευή 18:30 στην είσοδο της Απλωταριάς".

Στην ανακοίνωση αναφέρει πως: "Η κινητοποίηση αυτή να γίνει η συνέχεια για έναν ενωτικό και μαζικό αγώνα των εργαζομένων όλων των κλάδων, έτσι όπως τον ξεκινήσαμε στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιούνη ενάντια στον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη. Τους καλούμε να ενώσουμε ξανά τη φωνή μας, έτσι όπως κάναμε στην μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, που έδωσε μήνυμα ανυπακοής και αντίστασης στα μέτρα που δημιουργούν σχολεία πολλών ταχυτήτων.

Όλα αυτά αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δράσης μας.

Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδικούμε:

§  Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη.

§  Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.

§  Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του ν. Βρούτση- Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού.

§  Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

§  Κατάργηση των νόμων που περιορίζουν-καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

§  Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.

§  Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

§  Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

Δεν πάει άλλο!

Ο νόμος 4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ώρου!"

"Ο αγώνας που δίνουμε, όλο το τελευταίο διάστημα, είναι δίκαιος γιατί αφορά την υπεράσπιση του παιδαγωγικού μας ρόλου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας", αναφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων, τονίζοντας ότι συμμετέχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής 5/11:

"... ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη που αξιοποιήθηκε για να σταματήσει τον αγώνα μας ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μαζί με τους γονείς διεκδικούμε την εκπαίδευση που αξίζει στα παιδιά μας, τις σύγχρονες ανάγκες στη δουλειά και στη ζωή, ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν τα σωματεία στον γύψο. Προετοιμαζόμαστε για Πανεργατική Απεργιακή απάντηση".

Αναλυτικότερα σημειώνεται στην ανακοίνωση:

"Το ΥΠΑΙΘ, με τη στήριξη των μεγάλων συγκροτημάτων του τύπου και των ΜΜΕ, προσπαθεί να μας συκοφαντήσει και να απαξιώσει τον αγώνα μας, να στοχοποιήσει το συνδικαλιστικό κίνημα και την οργανωμένη στάση του κλάδου. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών με το εμβληματικό 95% στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της λεγόμενης αξιολόγησης, η συγκλονιστική συμμετοχή των 100.000 απεργών της 11ης του Οκτώβρη, οι μαζικές κινητοποιήσεις και οι πολύμορφες δράσεις των συλλόγων δείχνουν ότι οι εκπαιδευτικοί απορρίπτουν τα κυβερνητικά σχέδια.  

Τις τελευταίες μέρες, ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ, Κόπτσης,  με μια «φασόν» επιστολή προς τα σχολεία, απειλεί πως δεν θα γίνονται δεκτά από την πλατφόρμα του ΙΕΠ τα κείμενα της ΔΟΕ, με τη δικαιολογία ότι η ενέργεια αυτή «δεν πληροί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο». Το ΥΠΑΙΘ «λυσσάει» κυριολεκτικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια που επιλέγουν οι εκπαιδευτικοί, ώστε να δηλώσουν την αντίθεση τους στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, που σε δήλωσή του ανέφερε πως «ο νόμος δεν επιτρέπει κουτοπονηριές»(!), ουσιαστικά εγκαλεί τους εκπαιδευτικούς επειδή δεν συμβάλλουν στο σχέδιο της κυβέρνησης για κατηγοριοποίηση των σχολείων, για την παραπέρα κοινωνική τους διαφοροποίηση.

Οι αντιδράσεις του Υπουργείου Παιδείας, ακόμα και σε σχέση με τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ, που τα χαρακτηρίζει «φασόν» και προσπαθεί να τρομοκρατήσει απειλώντας ότι, η κατάθεσή τους συνιστά παραβίαση της δικαστικής απόφασης (ψευδώς), αποδεικνύει, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δεν υπάρχει καμία μορφή αντίστασης που θα βρει την έγκριση του Υπουργείου ή έστω την ανοχή του. Όπως και ότι καμία μορφή δεν είναι πανάκεια. Η συλλογική στάση του κλάδου είναι η μόνη ασπίδα στον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά αυτός ο άδικος νόμος. 

Αποδεικνύεται περίτρανα η πραγματική στόχευση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Με όχημα τις διαδικασίες της λεγόμενης «αξιολόγησης», θέλουν να δείξουν τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για κάθε στραβό στην εκπαίδευση, αποτινάσσοντας από πάνω τους κάθε κυβερνητική ευθύνη. Σφυρίζουν αδιάφορα για τις ελλείψεις σε προσωπικό, στις υποβαθμισμένες κτηριακές υποδομές, στην ανεπάρκεια των προγραμμάτων σπουδών. Έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από τότε που ξεκίνησαν τα σχολεία κι ακόμα δεν έχει προσληφθεί σχολικός νοσηλευτής για το σχολείο της Λαγκάδας, Γαλλικά, Θεατρική αγωγή για ορισμένα σχολεία, δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε αποφασιστικά, μένουμε δυνατοί και συσπειρωμένοι σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων. Κρατάμε συλλογική και ενιαία στάση. Συνεχίζουμε να καλούμε τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξουν απεργία – αποχή, όπως αποφάσισε η Γενική μας Συνέλευση, ώστε να μείνει στα χαρτιά η προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσουν τον ασφυκτικό έλεγχο των εκπαιδευτικών. 

Δυναμώνουμε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας, για να έχουμε παιδεία και υγεία με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας, για να παρθούν μέτρα για την πανδημία στα σχολεία, τα ΜΜΜ, τους χώρους δουλείας. Υψώνουμε την φωνή μας απέναντι στην κρατική βία και το αυταρχισμό, τις διώξεις ενάντια στα σωματεία μας. 

Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων σαν εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σαν κόστος, προβάλλουμε το δικαίωμα όλων των μαθητών: ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.  Απέναντι στην πολιτική που διαχωρίζει τα σχολεία και τους μαθητές σε «καλούς – κακούς» βάζοντας περεταίρω κοινωνικά κριτήρια στη μόρφωση, εμείς απαντάμε ότι οι μαθητές μας έχουν ανάγκη από ισότιμη εκπαίδευση, σχολεία με σύγχρονες υποδομές, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό γενικής και ειδικής αγωγής, 

Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων σαν εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σαν κόστος, προβάλλουμε το δικαίωμα όλων των μαθητών: ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.  Απέναντι στην πολιτική που διαχωρίζει τα σχολεία και τους μαθητές σε «καλούς – κακούς» βάζοντας περεταίρω κοινωνικά κριτήρια στη μόρφωση, εμείς απαντάμε ότι οι μαθητές μας έχουν ανάγκη από ισότιμη εκπαίδευση, σχολεία με σύγχρονες υποδομές, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό γενικής και ειδικής αγωγής."

Ο Σύλλογος γυναικών Χίου συμμετέχει στην  πικετοφορία  και καλεί "...τις γυναίκες τις εργαζόμενες,τις άνεργες,τις αυτοαπασχολούμενες, τις φοιτήτριες ,να δώσουν μαχητικό παρών την Παρασκευή 5/11/21 στις 18.00 στην είσοδο της απλωταριάς. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία και δυναμώνουμε τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά  μας ,για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής που διαλύει τις ζωές μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.Η οργάνωση και η πάλη θα ακυρώσει στην πράξη τον απαράδεκτο νόμο Χατζηδάκη,όπως έγινε με τους διανομείς της   e-food ,η υπογραφή Σ.Σ.Ε από την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και σε κάθε χώρο δουλειάς που οι εργαζόμενοι οργανώνονται και διεκδικούν". 

και συνεχίζει: "Δεν δεχόμαστε να ισοπεδώνονται εργατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες.Δεν θα επιτρέψουμε τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας των σωματείων ,την επιβολή νέων εμποδίων στην προκήρυξη απεργιών,τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζόμενων ,όπου έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις γυναίκες που είναι σε μικρότερο ποσοστό οργανωμένες στα σωματεία.Σήμερα ,την εποχή των απίστευτων επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων ,είναι ρεαλιστικό για όλες τις εργαζόμενες να έχουμε σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,με ιδιαίτερα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας.

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση για αυτές τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Διεκδικούμε κατάργηση του νόμου εκτρώματος Χατζηδάκη,αυξήσεις στους μισθούς ,επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ,κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα,7ωρο,5ήμερο-35ωρο.Οχι στη νομιμοποίηση της τηλεργασίας.Επαναφορά της Κυριακής-αργίας σε όλους τους κλάδους.Να καταργηθούν όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που χτυπούν τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία".

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/