Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου


ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ” ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 ·

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Η αποστολή ελληνικής συστοιχίας του πυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς “Patriot”, μαζί με το ανάλογο στρατιωτικό προσωπικό, στη Σαουδική Αραβία, με τις ευλογίες των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη. Εντάσσεται στον ανταγωνισμό για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, αποτελεί κίνηση στήριξης του αντιδραστικού καθεστώτος, στην αντιπαράθεσή του με το Ιράν κι άλλες χώρες τις περιοχής.

Η άλλη όψη της εμπλοκής της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις είναι η στοχοποίηση της χώρας, του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής.

Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που εκφράζεται και με στρατιωτικά μέσα, επιβεβαιώνει ότι είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στα επικίνδυνα αυτά σχέδια. Διεκδικεί πρωταγωνιστικούς ρόλους για να αναβαθμιστούν η αστική τάξη και τα συμφέροντά της από την Κασπία Θάλασσα μέχρι τον Περσικό Κόλπο.

Είναι ενέργειες που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας τη στρατηγική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο λαός, μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σχεδιασμών τους. Το μόνο που έχουν προσφέρει είναι πόλεμοι και προσφυγιά, ξεριζώνοντας ολόκληρους λαούς.

Να συμβάλλει με τη συμμετοχή του, ώστε να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για:

-Επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

-Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

-Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

-Κατάργηση της Ελληνοαμερικάνικης Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις.        -Να κλείσει η Βάση της Σούδας, και όλες οι ξένες βάσεις του θανάτου.

Καλούμε το λαό να δώσει μαχητική απάντηση σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση των εργατικών σωματείων, της ΕΕΔΥΕ και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ, στο Πάρκο Ελευθερίας (Στάση Μετρό, Μέγαρο Μουσικής), ημέρα συνεδρίασης της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

 

 

           

ΑΘΗΝΑ 15/09/2021                                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/