Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Στάση εργασίας και κινητοποίηση σήμερα στο Σκυλίτσειο στα πλαίσια της πανελλαδικής της ΠΟΕΔΗΝ: Λέμε ΝΑΙ στον καθολικό Εμβολιασμό, ΟΧΙ στην περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, τους διαχωρισμούς, τις απειλές για άδειες άνευ αποδοχών και τις απολύσεις εργαζομένων.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 ·

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ:

Η κυβέρνηση επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, απειλώντας με αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητα, ακόμα και με απολύσεις τους ανεμβολίαστους συναδέλφους, παρουσιάζοντάς τους συλλήβδην ως αρνητές  αποθεώνοντας ακόμα μια φορά την ατομική ευθύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι υγειονομικοί 1 χρόνο πριν την κυκλοφορία του εμβολίου, ριχτήκαμε με αυτοθυσία στη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας.  Δεν λιποψυχήσαμε λεπτό μπροστά στον κίνδυνο του «αόρατου εχθρού» και την έλλειψη ή ακαταλληλότητα μέσων ατομικής προστασίας.  Μπροστά στο άγνωστο, όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία στελέχωσαν τις κλινικές και ΜΕΘ COVID, σε καθεστώς αναστολής αδειών, δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους στον αγώνα για την Υγεία του λαού μας, ζητώντας μόνο προσλήψεις προσωπικού - κρεβάτια για τους ασθενείς μας – μέτρα και μέσα προστασίας. 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) παρανομεί συστηματικά αφήνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των μονάδων υγείας χωρίς γιατρούς εργασίας, κάνει λάστιχο τα πρωτόκολλα καραντίνας στους υγειονομικούς (14 μέρες για το γενικό πληθυσμό, αρχικά 7 μέρες για τους υγειονομικούς που τώρα καταργήθηκε πια για εμβολιασμένους ή ασυμπτωματικούς ή νοσούντες το προηγούμενο 6μηνο, όπως καταργήθηκε και το εβδομαδιαίο τεστ!).  Εξαιτίας δε, της έλλειψης προσωπικού εξακολουθεί να αφήνει απροστάτευτους εργαζόμενους και ασθενείς. 

Το εμβόλιο, δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα, αποτελεί εμπόρευμα στα χέρια των φαρμακευτικών κολοσσών και εργαλείο ανταγωνισμών.  Χρησιμοποιείται ως μέσο διχόνοιας των εργαζομένων, κοινωνικού αυτοματισμού, φόβου, επιβολής κυρώσεων και  απώλειας της εργασίας.  Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης για πλατιά επιστημονική ενημέρωση του λαού γύρω από τα οφέλη του εμβολιασμού, επιχειρείται να κρυφτεί πίσω από απειλές για διαθεσιμότητα, πίσω από τις … δωροεπιταγές των 150€, τα bonus στους υγειονομικούς για κατ’ οίκον εμβολιασμό ακόμα και τις γελοιότητες για εμβολισμό στις πλαζ.  Όλα αυτά σαμποτάρουν το κύρος της επιστήμης στη συνείδηση του λαού μας, συντηρούν την καχυποψία, τις θεωρίες συνωμοσίας και τον ανορθολογισμό, που σκόπιμα καλλιεργείται από διάφορες ομάδες υπό το μανδύα της «επιστημονικοφάνειας».  Ταυτόχρονα,  γίνεται προσπάθεια να κρυφθούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες και για την εξάπλωση του 4ου κύματος της επιδημίας, αφού, γι’ άλλη μια φορά, τα υγειονομικά πρωτόκολλα «προσαρμόσθηκαν» στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και μεταφορικών ομίλων.

Μέσα σε αυτό το κοινωνικό πλαίσιο λοιπόν, εμβολιαστήκαμε πρώτοι οι υγειονομικοί, δείχνοντας  το παράδειγμα και χωρίς καμία ουσιαστική επιστημονική ενημέρωση, ενώ σήμερα  τα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών αγγίζουν το 90% με 95%. Αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο στους αναποφάσιστους περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ας κοιταχτούν   στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν:

Είναι ή όχι υποχρεωτική η εξαντλητική προσωποποιημένη ενημέρωση για την αποτελεσματικότητα, τις παρενέργειες και τις πιθανές επιπλοκές των εμβολίων, καθώς και η έγκαιρη και δωρεάν ιατρική παρέμβαση για την αντιμετώπισή τους;

Είναι ή όχι υποχρεωτικός ο προληπτικός έλεγχος με βάση το ιατρικό ιστορικό κάθε ασθενούς ώστε επιλέγεται το καταλληλότερο σκεύασμα με βάση το προφίλ κάθε ασθενούς αλλά και να εντοπίζονται τυχόν εξαιρέσεις από τον εμβολιασμό;

Είναι ή όχι υποχρεωτική η εξασφάλιση της επάρκειας όλων των ασφαλών εμβολίων που είναι διαθέσιμα;

Είναι ή όχι υποχρεωτική η συστηματική παρακολούθηση της υγείας των εμβολιασμένων, της ανοσιακής τους επάρκειας και η φαρμακοεπαγρύπνηση;

Είναι ή όχι υποχρεωτική η διαρκής επιστημονική παρακολούθηση και καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού, ιδιαίτερα όσο κυκλοφορούν και νέες μεταλλάξεις;

Είναι ή όχι υποχρεωτική η ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στελέχωσή της με όλο το αναγκαίο προσωπικό-υποδομές εξοπλισμό, ώστε να διασφαλίσει την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος στον πληθυσμό με ασφάλεια;

Είναι ή όχι υποχρεωτική η λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στα ΜΜΜ, στους στρατευμένους, στους χώρους υποδοχής μεταναστών, που έχουν αποτελέσει κατά καιρούς εστίες υπερμετάδοσης;


Έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα για τη σωστή, επιστημονικά άρτια κι οργανωμένη ενημέρωση του προσωπικού των μονάδων υγείας και πρόνοιας και όλου του πληθυσμού. Να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων. 

Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Εδώ & τώρα ΕΝΤΑΞΗ των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

Στεκόμαστε ενωμένοι, μια γροθιά με αλληλεγγύη - δίνουμε απάντηση στους ανορθολογισμούς, αλλά και στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Καταγγέλλουμε στο σωματείο μας οποιαδήποτε απόπειρα πίεσης και εξαναγκασμού απ’ όπου κι αν προέρχεται.  Δεν θα διευκολύνουμε την επιβολή ποινών στους υγειονομικούς που έδωσαν και δίνουν τον διπλό αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας όλου του λαού και την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.  Να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση των ΣΔΙΤ και συγχωνεύσεις μονάδων υγείας.

Να χρηματοδοτηθεί τώρα το νοσοκομείο της Χίου και να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες  σε προσλήψεις όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.

Να στελεχωθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού ,να  σταματήσει η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου μέσα  στο νοσοκομείο.

O έλεγχος των πιστοποιητικών για τον εμβολιασμό μας και τη νόσηση  είναι ευθύνη, καθήκον και αρμοδιότητα αποκλειστικά των ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! 

Λέμε ΝΑΙ στον καθολικό Εμβολιασμό, ΟΧΙ στην περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, τους διαχωρισμούς, τις απειλές για άδειες άνευ αποδοχών και τις  απολύσεις εργαζομένων.  Δεν περισσεύει κανείς στο ΕΣΥ.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                                    Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                                                                                Κουβαρά Ολυμπία

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/