Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. ΧίουΤΕ Χίου ΚΚΕ: Εδώ και τώρα άμεσα μέτρα για την έκρηξη κρουσμάτων στο νησί - Τεράστιες και εγκληματικές οι κυβερνητικές ευθύνες

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 ·

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες, με δεκάδες κρούσματα Covid και στη Χίο.

Το ΚΚΕ αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, τη συνεχή εγκατάλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τη μετατροπή του Νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο μιας νόσου. "Η πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, πέρα από τις παλινωδίες που επέδειξε και τον εφησυχασμό που καλλιέργησε, αποθέωσε την ατομική ευθύνη, αφήνοντας χώρο να αναπτύσσονται ανορθολογικές και αντιεπιστημονικές απόψεις. Αυτή η πολιτική ενίσχυσε το φόβο και την ανησυχία σε μερίδα κατοίκων και στο νησί μας σχετικά με τα εμβόλια", τονίζει το ΚΚΕ απαιτώντας μια σειρά μέτρα προστασίας που πρέπει να παρθούν εδώ και τώρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

          Η εξάπλωση του νέου κύματος της πανδημίας και στο νησί μας, φαίνεται να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις με το ενδεχόμενο να γίνει ανεξέλεγκτη. Η κατάσταση αυτή καταδεικνύει τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη μέτρων πρόληψης και προστασίας. Για άλλη μια χρονιά η κυβέρνηση έχει αφήσει τη Χίο και τα νησιά χωρίς τις αναγκαίες υποδομές Υγείας, με ανύπαρκτη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και με μεγάλες ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία. Το Νοσοκομείο δέχεται μεγάλες πιέσεις που αντί να απορροφηθούν από ένα ολοκληρωμένο σύστημα ΠΦΥ, μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε εμβολιαστικό κέντρο, ίδρυμα «μιας νόσου». Το γεγονός αυτό αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης και στους υγειονομικούς.

Η πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, πέρα από τις παλινωδίες που επέδειξε και τον εφησυχασμό που καλλιέργησε, αποθέωσε την ατομική ευθύνη, αφήνοντας χώρο να αναπτύσσονται ανορθολογικές και αντιεπιστημονικές απόψεις. Αυτή η πολιτική ενίσχυσε το φόβο και την ανησυχία σε μερίδα κατοίκων και στο νησί μας σχετικά με τα εμβόλια.

Η κυβέρνηση αγνόησε τις προτάσεις φορέων, επιστημόνων, του ΚΚΕ. Έτσι, και φέτος με βάση το δόγμα του τουριστικού κεφαλαίου «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» συνέχισε την πολιτική του ανύπαρκτου ελέγχου για τους επισκέπτες που καταφτάνουν, ικανοποιώντας τις αξιώσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών στον Τουρισμό και τις Μεταφορές, επιτρέποντας το συνωστισμό στις μετακινήσεις. Αντί να εξασφαλίσει δημόσιο οργανωμένο σύστημα προληπτικού ελέγχου, από τις δημόσιες μονάδες Υγείας, για εργαζόμενους, επισκέπτες και κατοίκους, η κυβέρνηση ευνοεί τις δραστηριότητες ιδιωτικών επιχειρηματικών μονάδων Υγείας, που πουλούν πανάκριβα rapid και μοριακά τεστ.

Απαιτούμε να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα εδώ και τώρα και καλούμε τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να δυναμώσουν τον αγώνα για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:

§ Να προχωρήσει η πλήρης στελέχωση με μόνιμους διορισμούς και εξοπλισμό του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας, των Πολυδύναμων ιατρείων σε όλο το νησί.

§ Να εφαρμοστούν αυστηρά και ουσιαστικά προληπτικά υγειονομικά μέτρα στις μετακινήσεις με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με τεστ στους επισκέπτες πριν την επιβίβασή τους σε αεροδρόμια και λιμάνια.

§ Να συσταθούν επιπλέον συνεργεία του ΕΟΔΥ για τακτικούς, επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.

§ Να εξασφαλιστούν επαρκείς χώροι καραντίνας με ευθύνη της κυβέρνησης και του Δήμου, για ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων σε επισκέπτες στο νησί. Χώροι, που να διασφαλίζουν την παροχή ιατρικής περίθαλψης και συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης.

§ Να εξασφαλιστεί με πιο γρήγορους ρυθμούς ο καθολικός και έγκαιρος εμβολιασμός όλων των κατοίκων με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που με βάση τα επιστημονικά δεδομένα κρίνονται ασφαλή και αποτελεσματικά από τις δημόσιες μονάδες Υγείας. Η διαδικασία αυτή να μην επιβαρύνει το Νοσοκομείο όπως έγινε πρόσφατα με τη δημιουργία νέων εμβολιαστικών κέντρων, αλλά να αποτελέσει υπόθεση της πλήρους στελέχωσης της ΠΦΥ στο νησί.

§ Να διασφαλιστεί ο άμεσος εμβολιασμός όλων όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, άλλες ευπαθείς ομάδες ή άτομα σε απομακρυσμένες περιοχές).

§ Να εξασφαλιστεί η ουσιαστική και πλήρης ενημέρωση και ο προληπτικός έλεγχος του πληθυσμού σχετικά με τα εμβόλια καθώς και η ιατρική παρακολούθηση όλων όσοι εμβολιάζονται.

Χίος 29/7/2021

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/