Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

1η Μάη 2021: Κατάθεση στεφάνου από την Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης

Σάββατο 1 Μαΐου 2021 ·


 Κατάθεση στεφάνου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10 το πρωί από την ΤΕ Χίου του ΚΚΕ στο μνημείο εθνικής αντίστασης προς τιμή της 1ης Μάη. Κατέθεσε ο Στρατής Κακαρίνος από την Τομεακη επιτροπή Χίου και η Χριστίνα Παληού από τις οργανώσεις της ΚΝΕ.




Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα.

Δήλωση από το γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής, Νέστορα Ξυλά: "Σήμερα, 1η Μαη, το μυαλό μας είναι στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους ναζί την πρώτη Μάη του 1944, στους ηρωικούς εργατικούς αγώνες του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη και φυσικά στους εργάτες που πάλεψαν στο Σικάγο το 1886 και με σκληρούς αιματηρούς αγώνες κατέκτησαν το οκτάωρο.

Η 1η Μάη δεν είναι μόνο μέρα μνήμης αλλά και φάρος για τους αγώνες του σήμερα και του μέλλοντος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας στα χνάρια των προηγούμενων, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, επιδιώκει να γκρεμίσει ο,τι κατακτήθηκε εκατό περίπου χρόνια πριν, το οκτάωρο. Να επιβάλλει δέκα ώρες δουλειάς και απλήρωτες υπερωρίες. Αυτά, σε συνδυασμό με την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας, του κινδύνους νέων πολέμων και προσφυγικών ροών για τον έλεγχο του πλούτου της περιοχής με την εμπλοκή και της ελληνικής αστικής τάξης, δείχνουν με οδυνηρό τρόπο ότι το σύστημα αυτό δεν έχει γιατρειά και δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκό.

Μόνος δρόμος για την εργατική τάξη και το λαό με τη δική τους κοινωνική συμμαχία να το ανατρέψουμε. Η πρόταση του ΚΚΕ για ένα νέο τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι την εξυπηρέτηση των κερδών των καπιταλιστών είναι επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ. Αυτός ο δρόμος είναι ο σοσιαλισμός κομμουνισμός, αυτό είναι το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας.

Συνεχίζουμε στις 6 Μάη, με απεργία στην Πλατεία Βουνακίου Χίου. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση λαών.

Δείτε εδώ καταθέσεις στεφανιών σε όλη την Ελλάδα από τις οργανώσεις του ΚΚΕ.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/