Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Σωματείο Εμπ/λων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στα σχέδια εγκλωβισμού της ΕΕ και των κυβερνήσεων

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 ·

 Χίος 23/04/2021

Κανένα νέο κέντρο- φυλακή στο νησί. Να κλείσει η ΒΙΑΛ.

Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά και τη χώρα.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Σαββάτου 24 Απρίλη 2021, όπου και θα πραγματοποιηθεί περικύκλωση του λιμανιού. Διαμαρτυρόμαστε για τη δημιουργία νέου κέντρου- φυλακής μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Θόλου

Ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό της Χίου ενάντια στα σχέδια της ΕΕ και των κυβερνήσεων διαχρονικά μετατροπής του νησιού μας σε φυλακή κατατρεγμένων. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι για τα κέρδη είναι εκείνοι που αναπαράγουν την προσφυγιά, τους κυνηγημένους και ξεκληρισμένους από τα σπίτια και τις πατρίδες τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους αυτούς ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και εθνικότητας.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν δώσει «γη και ύδωρ» σε ΕΕ και ΝΑΤΟ για να μακελεύουν τους λαούς της περιοχής μας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι τον πόνο που γινόμαστε μάρτυρες για περισσότερο από πέντε χρόνια στα νησιά μας τον έχουν προκαλέσει σ’ αυτούς τους λαούς, όλοι εκείνοι που σήμερα κόπτονται για τις συνθήκες διαβίωσής τους. Δεν μπορούν εκείνοι που τους έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση να διατείνονται ότι τους βοηθάνε. Τη στιγμή μάλιστα που δεν παίρνουν το ένα και μοναδικό μέτρο που θα μπορούσε να σώσει εκατοντάδες ζωές, αλλά και να μην εγκλωβίζονται χιλιάδες στα νησιά: να δίνονται έγγραφα και να εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου με ευθύνη του ΟΗΕ και της κυβέρνησης στα σύνορα με την Τουρκία πριν θαλασσοπνιγούν στο Αιγαίο. 

Οι εξελίξεις με το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ δεν έχουν τίποτα θετικό για τους πρόσφυγες, τους νησιώτες, τον ελληνικό λαό. Οι βασικές διατάξεις της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας και του Κανονισμού του Δουβλίνου παραμένουν. Μέσα από το νέο σύμφωνο  υλοποιείται οι ακόμα πιο αντιδραστικοί σχεδιασμοί: δίνοντας προτεραιότητα στις απελάσεις, στη δημιουργία κλειστών κέντρων- φυλακών στα νησιά χωρητικότητας χιλιάδων ατόμων, ενώ αντιδραστικοποιούνται οι ρυθμίσεις για την απόρριψη των αιτημάτων ασύλου, κυνικά ομολογούν ότι το ξεδιάλεγμα θα γίνεται με βάση τα ταλέντα των προσφύγων, τα σύνορά μας συνεχίζουν και επεκτείνονται να «φυλάσσονται» από την FRONTEX.

Στο Θόλος στήνεται άλλο ένα κέντρο χωρητικότητας χιλιάδων εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων.  Ο Υπουργός και η κυβέρνηση είναι προκλητικοί.  Στο όνομα του "να κλείσει η ΒΙΑΛ", που δεν κλείνει, ψάχνουν συμμάχους για να στήσουν νέες υπερδομές.

Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και αυτά τα σχέδιά τους να μείνουν στα χαρτιά!

Διεκδικούμε:

·         Να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ και να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες από τα νησιά και τη χώρα μας. Να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες πραγματικού προορισμού τους με ασφάλεια και σε ανθρώπινες συνθήκες. 

·         Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο φυλακή στο Θόλος, ούτε πουθενά στο νησί.

·         Να μην γίνεται καμία εξέταση ασύλου στα νησιά. Αιτήσεις ασύλου να εξετάζονται στην Τουρκία και στην ηπειρωτική Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης και του ΟΗΕ.

·         Να σταματήσει η κυβέρνηση να διευκολύνει ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ, κλείνοντας τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις. Να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο.  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/