Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΤΕ Χίου ΚΚΕ: Καμιά νέα φυλακή στο νησί - κλείσιμο της ΒΙΑΛ, Μόνος υποκινητής του λαού η πολιτική εγκλωβισμού κυβέρνησης - ΕΕ

Κυριακή 25 Απριλίου 2021 ·

Χαιρετίζει η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ τη μεγάλη δυναμική κινητοποίηση για καμιά νέα δομή στο νησί, ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά, το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, που έγινε χθες 24/4/2021 με περικύκλωση του λιμανιού της Χίου.
Η ΤΕ απαντώντας στις διάφορες προβοκατόρικες δηλώσεις και δημοσιεύματα περί "υποκίνησης" των κινητοποιήσεων, λέει πως "Μόνος υποκινητής του λαού η πολιτική εγκλωβισμού κυβέρνησης - ΕΕ". Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

          Χαιρετίζουμε τη μαζική και μαχητική κινητοποίηση των Χιωτών χθες 24/4, στην οποία συμμετείχαν μαζικοί φορείς και κάτοικοι από όλο το νησί. Η συγκέντρωση, που αποτέλεσε συνέχεια και κλιμάκωση προηγούμενων κινητοποιήσεων, είναι ταυτόχρονα και μια καθαρή απάντηση στα σχέδια των κυβερνήσεων, που προχωρούν διαχρονικά μαζί με την ΕΕ την πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

          Την πολιτική, που εγκαινίασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας, δημιουργώντας φυλακές κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που γίνονται για τα κέρδη. Έδωσε επίσης απάντηση στα διάφορα κυβερνητικά παπαγαλάκια και τις γνωστές θεωρίες περί υποκινούμενων διαδηλώσεων. Μόνος υποκινητής είναι η ίδια η κυβερνητική πολιτική, που με ανερυθρίαστο τρόπο μέσα από διάφορα μέσα προσπαθεί να προβοκάρει  και να κατευνάσει τη λαϊκή κατακραυγή των νησιωτών μας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας.

          Η εμπλοκή της αστικής τάξης της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στα σχέδια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και της μοιρασιάς του πλούτου της Αν. Μεσογείου, διαμορφώνουν το έδαφος για πιο γενικευμένους πολέμους και νέες προσφυγικές ροές. Οι κίνδυνοι για το λαό μας είναι τεράστιοι. 

          Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις ώστε να κλιμακωθεί ο αγώνας του λαού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που γεννά την προσφυγιά, για να μην δημιουργηθεί καμία νέα δομή στα νησιά, να κλείσει η ΒΙΑΛ και να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη στα θύματα - λαούς. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με το λαό ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να απεγκλωβιστούν και να μετακινηθούν με ασφάλεια και σε ανθρώπινες συνθήκες προς τις χώρες προορισμού τους. Για να οργανωθεί η διαδικασία υποβολής ασύλου με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ, μέσα στην Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία, με απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους, με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, χωρίς την επικίνδυνη διέλευσή τους από το Αιγαίο.

Χίος 24/4/2021

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/