Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ζεσταίνονται οι μηχανές για απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάη

Τρίτη 27 Απριλίου 2021 ·


Πολλαπλασιάζονται οι αποφάσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα που συμπαρατάσσονται στο απεργιακό μέτωπο για τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, προκηρύσσοντας απεργία στις 6 Μάη (καθώς φέτος η Πρωτομαγιά συμπίπτει με το Μ. Σάββατο).

Με το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς, «Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!» σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται εξορμήσεις, περιοδείες και εκδηλώσεις που οργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Όπως αναφέρουν, στις 6 Μάη θα δοθεί η πρώτη απεργιακή απάντηση στο νόμο-έκτρωμα.

Στη Χίο έχει ήδη προκηρύξει απεργία και κάλεσμα στις 6 Μάη το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου σε συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου στις 10:30πμ. 
Η δραστηριότητα έχει ξεκινήσει και στη Χίο. Ήδη εξορμήσεις έχει πραγματοποιήσει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε Σούπερ Μάρκετ του νησιού και στην Απλωταριά τις προηγούμενες μέρες.
Θα συμμετέχουν επίσης το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ., στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλ. Καραϊσκάκη. Στην Πάτρα στις 10.30 π.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο. Στη Ζάκυνθο στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Σολωμού. Στην Ηγουμενίτσα στις 10 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο

Δεκάδες απεργιακές αποφάσεις, σημαίνουν συναγερμό ξεσηκωμού, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας, ενώ οργανώνονται δράσεις και παρεμβάσεις με τις οποίες θα προετοιμάσουν την επιτυχία της απεργίας.

«Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει για ψήφιση το άθλιο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, που φέρνει τις "ανατροπές του αιώνα"», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλώντας σε απεργία στις 6 Μάη.

«Απευθύνουμε κάλεσμα να οργανώσουμε την απεργία στις 6 Μάη με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της Πρωτομαγιάς, του ταξικού αγώνα των εργατών, που γράφτηκε με αίμα στις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος και φώτισε το δρόμο και την προοπτική για τους εργάτες όλου του κόσμου», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας.

«Απαντάμε αποφασιστικά στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - εργοδοσίας που επιδιώκουν ολοκληρωτικό ενταφιασμό των εναπομείναντων δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

«Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας και στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία, στα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα ότι θα μας βρουν απέναντι, ενωμένους και αποφασισμένους στον αγώνα για να μην περάσει η βαρβαρότητα» τονίζει η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου.

24ωρη απεργία κήρυξαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ τα οποία διοργανώνουν εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 22 Απρίλη στις 11 π.μ, στην Κολοκοτρώνη 132.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά σε στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις με τους εργαζομένους σε εργοτάξια. Παράλληλα καλεί τους οικοδόμους σε σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου τη Δευτέρα 19 Απρίλη στις 6 μ.μ., για το θέμα της κλαδικής ΣΣΕ και το πλαίσιο διεκδικήσεών μας.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, προχωρά σε περιοδείες σε χώρους δουλειάς.

Απεργιακές αποφάσεις για τις 6 Μάη έχουν πάρει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.

Ακόμη αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει τα συνδικάτα από τον κλάδο επισιτισμού – τουρισμού: Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων ν. Αττικής, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Marriott, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonisi, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Intercontinental, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Royal Olympic, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Zafolia, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Stanley, Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Novotel, Σωματείο εργαζομένων στην Select Service Partner (SSP) στο Αεροδρόμιο, Σωματείο εργαζομένων στο catering Newrest.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Μάη καλεί το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα». Παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28 Απρίλη, στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ Αριστοτέλους.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/