Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Δυναμικές κινητοποιήσεις από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 ·

 Σε συνέχεια των πολύ μαζικών συλλαλητηρίων που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα του Υπουργείου Παιδείας, προχώρησαν και σήμερα δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι και χιλιάδες φοιτητές πανελλαδικά.

Δυναμικό παρόν έδωσαν σήμερα και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα νησιά Ρόδος, Σάμος, Λέσβος, Χίος, Σύρος αλλά και φοιτητές Ικαριώτες προχώρησαν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας. Μπλοκ του πανεπιστημίου Αιγαίου έδωσε το παρόν και στο μεγάλο συλλαλλητήριο στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα στη Χίο, φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και χιώτες φοιτητές που βρίσκονται μακριά από τον τόπο σπουδών τους, προχώρησαν σήμερα σε παρέμβαση στο προαύλιο του Πανεπιστημίου, αλλά και στη διοίκηση, μεταφέροντας τα δίκαια αιτήματά τους για ασφαλές άνοιγμα των σχολών, επαρκή χρηματοδότηση, αξιοποίηση όλης της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων για ασφαλη επιστροφή στις σχολές μετά από ένα χρόνο τηλεεκπαίδευσης.

Μετέφεραν την εναντίωσή τους στο νομοσχέδιο που κατοχυρώνει τριάντα εκατομμύρια για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, θέτει όριο ν+2 και ν+3 για τους φοιτητές βάζοντας ακόμα περισσότερα εμπόδια ειδικά στους εργαζόμενους φοιτητές, ενώ βάζει και κατώτατη βάση εισαγωγής. Ειδικότερα σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση εισακτέων μετά το ΠΑΜΑΚ, με ποσοστό άνω του 80% πράγμα που θα οδηγήσει στη συρρίκνωση τμημάτων και στην απώλεια φοιτητών από τα νησιά.

Όπως ανέδειξαν και οι φοιτητές μέσα από την παρέμβασή τους η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν θα βοηθήσει σε καμία περίπτωση την πάταξη των φαινομένων ανομίας μέσα στα πανεπιστήμια, αφού ανομία υπάρχει και σε περιοχές χωρίς άβατο και έξω από τα πανεπιστήμια και όμως τίποτα δεν γίνεται. Στα πανεπιστήμια του εξωτερικού όπου υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία τα ναρκωτικά διακινούνται χέρι χέρι ή είναι νόμιμα. Ο μόνος στόχος της κυβέρνησης είναι με την ίδρυση αυτού του σώματος να καταστείλει τους αγωνιζόμενους φοιτητές και ότι εκείνη θεωρεί παράνομο, ακόμα και αν αυτό είναι μια γενική συνέλευση ή μια διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρηματοδότηση των σχολών μας.Είναι ευθύνη του φοιτητικού κινήματος να εναντιωθεί και να απωθήσει φαινόμενα παρακμής αλλά και ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα.

Οι φοιτητές στη Χίο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου φάνηκε πως όσο διασκορπισμένοι και να είναι είναι αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες. Ο αγώνας για τη ζωή και τα δικαιώματά μας ακόμα και μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι αγώνας ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί η υγεία μας, η εκπαίδευση η εργασία μας, συνολικά οι σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν μπαίνει στον πάγο με πρόσχημα την πανδημία. Άλλωστε το οργανωμένο μαθητικό, φοιτητικό και εργατικό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινητοποιηθεί τηρώντας υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας.

Συνεχίζουμε και καλούμε ακόμα περισσότερους φοιτητές να κινητοποιηθούν, να συζητήσουμε σε συντονισμό και με τα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και με τα υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας. Να μην νομιμοποιηθεί στη συνείδηση κανενός φοιτητή το νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση την Πέμπτη. Οι αγώνες μας θα το καταρρίψουν στην πράξη.

Ικαρία


Σάμος

Μυτιλήνη


Ρόδος




Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/