Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Δεν φταίνε τα καιρικά φαινόμενα, αλλά η εγκληματική εφαρμοζόμενη πολιτική!

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 ·

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Χίου του ΚΚΕ

Οι ελλείψεις του κεντρικού κρατικού μηχανισμού και της τοπικής διοίκησης, έγιναν και πάλι αισθητές στο νησί μας με την πρόσφατη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με τη χιονόπτωση. Δρόμοι έκλεισαν, χωριά αποκλείστηκαν (Β. Χίος), προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ συνέβησαν διακοπές ρεύματος και ηλεκτροδότησης για αρκετές ώρες. Για μια ακόμα φορά τραγικές καταστάσεις έζησαν σε αφόρητες συνθήκες οικογένειες, παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες στο ΚΥΤ.

Η κατάσταση αυτή, δεν είναι απόρροια των έντονων καιρικών φαινομένων. Είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που δεν σχεδίασαν να θωρακίσουν με σύγχρονα έργα και υποδομές το νησί. Άλλωστε, έχουμε ξαναζήσει προβλήματα, με πλημμύρες, φωτιές, σεισμούς κ.α. Αρνούνται να οργανώσουν την πολιτική προστασία και όλες τις υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα που δημιουργούν τα καιρικά και άλλα φυσικά φαινόμενα. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της Περιφέρειας και του δήμους, που συνέργησαν σ’ αυτές τις πολιτικές και δεν έχουν σε πρώτη προτεραιότητα τα αναγκαία αυτά έργα.

Σήμερα η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των καιρικών συνθηκών με ανάλογη πολιτική πρόληψης και τα σύγχρονα έργα που πρέπει να γίνουν και θα έδιναν διέξοδο. Όμως αυτά, για τη δική τους πολιτική, δεν είναι έργα ανάπτυξης, δεν έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον, δεν εξασφαλίζουν κέρδη στο κεφάλαιο, δεν χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, καθώς χαρακτηρίζονται ως "μη επιλέξιμα". Αυτές τις επιλογές πληρώνει ο λαός, ακόμα και με τη ζωή του.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Άμεσα να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι κάτοικοι που είχαν προβλήματα από τις πλημμύρες, το σεισμό, για ζημιές στην αγροτική παραγωγή. Να παρθούν μέτρα ώστε να αντιμετωπίζεται το φαινόμενο με μια ολιγοήμερη χιονόπτωση να μην αποκλείονται περιοχές και άνθρωποι (εκχιονιστικά μηχανήματα κλπ).

Είναι απαράδεκτο να κλείνουν τα σχολεία και να στέλνονται παιδιά και γονείς στην τηλεκπαίδευση με τη δικαιολογία του αερισμού των τάξεων σε συνθήκες παγετού. Τη στιγμή μάλιστα, που η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο θωράκισης των σχολείων για την πανδημία (αραίωση τμημάτων, νέες αίθουσες κλπ). Αντίστοιχα μέτρα χρειάζονται για την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση και υδροδότηση του νησιού με την επαρκή υποδομή.

Στις συνθήκες κρίσης και πανδημίας, ο λαός πρέπει να οργανώσει τον αγώνα ώστε καμία οικογένεια να μη βρεθεί με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς δυνατότητα θέρμανσης γιατί δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη τόσο στους βιοπαλαιστές αγρότες, άνεργους, μικρούς επιχειρηματίες, ευπαθείς ομάδες  που το έχουν ανάγκη όσο και στους πρόσφυγες – μετανάστες με το άμεσο κλείσιμο του ΚΥΤ και τον απεγκλωβισμό τους, με το αίτημα για καμιά δημιουργία νέου κέντρου.

Οι κομμουνιστές, βουλευτές, εκλεγμένοι στην Περιφέρεια και στους δήμους θα συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στο λαό, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα.

Χίος 21/1/2021


Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/