Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ: Ανακοίνωση με αφορμή την έλλειψη αγροτικού γιατρού στη Νότια Χίο

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 ·

    Η είδηση ότι 6 χωριά της Χίου θα μείνουν χωρίς αγροτικό τους επόμενους μήνες, σε συνθήκες πανδημίας, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Από τις 30/6/2020 η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με συγκεκριμένα στοιχεία, που επεσήμαινε την άσχημη κατάσταση, εκτός από το Νοσοκομείο και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του νησιού, στα Κέντρα Υγείας Πυργίου καθώς και στα Πολυδύναμα Ιατρεία Βολισσού, Καρδαμύλων, που με λιγοστό προσωπικό, υποστελεχωμένα, καλύπτουν 48 χωριά. Ειδική αναφορά κάναμε στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Χίου, που βρίσκεται στα όρια του κλεισίματος. Επανήλθαμε ξανά και ξανά.

Δεν έγινε τίποτα από πέρσι τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση, η Τοπική και η Περιφερειακή Διοίκηση στη λογική του «κόστους» παίζουν κυριολεκτικά εδώ και χρόνια με την Υγεία των νησιωτών φθάνοντας την κατάσταση στα όρια. Δίνουν άφθονο χρήμα σε διάφορους επιχειρηματίες και ομίλους εν μέσω πανδημίας προστατεύοντας την κερδοφορία τους, αφήνοντας ταυτόχρονα αθωράκιστη την υγεία των νησιωτών. Ποιος ευθύνεται που ένας αγροτικός γιατρός αντιστοιχεί σε περίπου 2.000 κατοίκους στα χωριά Καταρράκτης, Νένητα, Βουνό, Φλάτσια, Κοινή, Παγίδα που απέχουν απόσταση χιλιομέτρων; Το να φορτώνουν στους εργαζόμενους γιατρούς τις ελλείψεις, με το επιχείρημα ότι με ευθύνη τους αρνούνται να στελεχώσουν τις συγκεκριμένες θέσεις ή παραιτούνται, είναι άκρως προκλητικό. 

Στην ίδια λογική βρίσκεται και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτός του ότι συνέχισε το έργο των προκατόχων του, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, έριξε και το σύνθημα «θα λογαριαστούμε μετά», προσπαθώντας να βάλει στον πάγο τις λαϊκές διεκδικήσεις. Όλες οι κυβερνήσεις που διαχρονικά οδήγησαν σε μαρασμό το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δίνοντας γη και ύδωρ στους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα υγείας, έχουν τεράστιες ευθύνες. Αναμένοντας το τρίτο κύμα της πανδημίας, ο Χιώτικος λαός πρέπει να διεκδικήσει εδώ και τώρα:

- Να λυθεί το κενό στα χωριά της Νότιας Χίου σε αγροτικό γιατρό και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε ιατρική κάλυψη όλων των κατοίκων. 

- Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και της ΠΦΥ, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Ιατρείων στο νησί με μόνιμο προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, υλικοτεχνική υποδομή. Μόνο έτσι δεν θα μετατραπεί το Νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο. 

- Επίταξη του Ιδιωτικού τομέα Υγείας σε προσωπικό και μέσα.

- Να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για την κάλυψη του πληθυσμού με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

- Να επιβληθούν στην εργοδοσία μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς.

- Μέτρα προστασίας τώρα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, με οδυνηρό τρόπο έρχονται στην επιφάνεια τα αξεπέραστα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Η εμπορευματοποίηση στην υγεία και το εμπόρευμα - φάρμακο είναι η αιτία των τεράστιων ανταγωνισμών, της αδυναμίας μαζικού και άμεσου εμβολιασμού.

Διέξοδο αποτελεί ένα ενιαίο καθολικό σύστημα δημόσιας και δωρεάν υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα. Με κεντρικό σχεδιασμό και αξιοποίηση των επιτευγμάτων της ιατρικής επιστήμης προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί χωρίς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να οργανωθούν και να παλέψουν ώστε να το κάνουν πράξη με τη δική τους εξουσία.

Χίος 29/1/2021

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/