Δίχρονος απολογισμός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. ΧίουΛαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου: Κυβέρνηση - Μηταράκης και Δήμαρχος Χίου οι αρχιτέκτονες της νέας υπερδομής στο Θόλος !

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 ·

Επισπεύδοντες για πολλοστή   φορά η «τρόικα»  της δημιουργίας φυλακών της ΕΕ στο νησί , επέλεξαν το Παχύ Θόλους για να στήσουν το κολαστήριό τους πάνω στο μέτωπο αυτή τη φορά του κορμού της ναυτομάνας Χίου .

Βροντάδος , Συκιάδα, Λαγκάδα , Καρδάμυλα !

Από το σημείο στο πουθενά του 17ου χλμ. , που θα εγκλώβιζαν τα θύματα των πολέμων τους,  στην άκρη του κύματος του Αιγαίου , στην πρώτη γραμμή του μετώπου της παραμεθόριας περιοχής μας , οι «πατριώτες»  της κυβέρνησης με την πρόθυμη για όλα δημοτική αρχή , τοποθετούν τη φυλακή του ανθρώπινου πόνου , συντεταγμένοι πλήρως με «τας υποδείξεις» του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου .

Εκτός  όμως από όλα τα άλλα είναι και ανιστόρητοι . Στην ίδια περιοχή πριν τρεις δεκαετίες  η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προσπάθησε να στήσει σταθμό καυσίμων και διαλυτήριο , εγκαθιστώντας εκεί μια φορτηγίδα γι αυτό το σκοπό, χρησιμοποιώντας και πάλι το μαστίγιο των ΜΑΤ. 

Τα δυο χωριά μαζί με πολλούς άλλους αντιστάθηκαν , η φορτηγίδα δεν δούλεψε ποτέ , η τότε κυβέρνηση των ΜΑΤ έφυγε κι έμειναν οι μηδίσαντες της εποχής να είναι δακτυλοδειχτούμενοι!

Αυτή θα είναι και πάλι η μοίρα και της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής , που επιλέγουν αυτό το δρόμο.

Ο Αγώνας δε σταμάτησε ποτέ. Συνεχίζεται με έναν στόχο:

 Να σταματήσει τώρα ο απαράδεκτος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά. 

Καμία νέα δομή στα νησιά μας  και να κλείσουν οι υπάρχουσες.

Να μεταφερθούν σε ανθρώπινες δομές προσωρινής φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί να γίνει η χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

\ΧΙΟΣ 28-1-2021

Social Share

νεο "εσυ" - θεσεισ του κκε

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»

Podcast ΚΝΕ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 22

Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖτοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικόεπικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα

να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ειδησεις 902

 
*/