Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 ·

Σε μάχη και αγώνα καλεί η "Επιτροπή Αγώνα αυτοαπασχολουμένων- μικρών εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών Χίου", με αφορμή τόσο την οικονομική τους κατάσταση όσο και για τα ζητήματα της υγείας. Η ανακοίνωση γίνεται τη στιγμή που η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής αύριο (Τετάρτη 27/10) οργανώνει σε μέρα δράσης, αγώνα για μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, με προτεραιότητα σε όσους έχουν εισόδημα μέχρι 12.000€. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:             

 Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Μπροστά στη δραματική κατάσταση που βιώνουμε χιλιάδες συνάδελφοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στο νησί μας αλλά και πανελλαδικά λόγω των επιπτώσεων του lockdown αλλά και της δικαιολογημένης ανησυχίας λόγω της πανδημίας μιας και η κυβέρνηση έχει αφήσει αθωράκιστο το σύστημα υγείας καλούμε όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους σε αγώνα και δράση με εξόρμηση στους χώρους δουλειάς των συναδέλφων με όλα τα μέτρα προστασίας. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί. Στηρίζουμε τα αιτήματα και την κινητοποίηση που οργανώνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής την Τετάρτη 27/1 για μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, με προτεραιότητα σε όσους έχουν εισόδημα μέχρι 12.000€. 

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε κάθε συνάδελφο καθώς και σε κάθε σωματείο επαγγελματιών, σε εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής σε στήριξη των αιτημάτων μας και συμπαράσταση στον αγώνα μας. Είναι αγώνας για την επιβίωσή μας. Επίσης στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στους Συλλόγους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τόσο στην Ήπειρο όσο και στην υπόλοιπη χώρα. 

Όλοι εμείς οι επαγγελματίες που και στο πρώτο κύμα και στο δεύτερο της πανδημίας υπεστήκαμε το κλείσιμο των καταστημάτων μας, που ζήσαμε στο πετσί μας την κυβερνητική και κρατική αδιαφορία για την διασφάλιση του εισοδήματος και της ζωής μας, που είδαμε συναδέλφους μας να βάζουν οριστικό λουκέτο και να περνάνε στην ανεργία, υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και αγωνίας. 

Δεν μπορούμε άλλο να είμαστε το εύκολο θύμα της ανευθυνότητας του κράτους που δεν αξιοποίησε τον χρόνο που είχε για να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να εξασφαλίσει νέες ΜΕΘ ακόμα και με επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Που δεν θέλησε να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να βλέπουμε τα εκατομμύρια να πηγαίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στους μεγαλοκαναλάρχες, σε ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών και σε εμάς να μας πετάνε ψίχουλα που δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη. 

Ακόμα και τώρα, με την πανδημία παρούσα, το άνοιγμα των καταστημάτων μας γίνεται χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας της υγείας μας. Ενώ παράλληλα φαίνεται ότι γίνεται για να αποφύγει η κυβέρνηση την υποχρέωσή της να μας στηρίξει με πρόσθετα και ουσιαστικά μέτρα. Καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος του τρίτου κύματος της πανδημίας και άρα το εκ νέου κλείσιμο των καταστημάτων μας, μιας και η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία διάθεση για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του πληθυσμού. 

Οι καταστάσεις επιβάλλουν έκτακτα μέτρα για να μπορέσουμε να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας, που για πολλούς από εμάς είναι και το μοναδικό εισόδημα για τις οικογένειές μας. Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οργανώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε μαζικά, αποφασιστικά και με κάθε μέτρο προφύλαξης όπως γνωρίζει και κάνει το λαϊκό κίνημα. 

Απαιτούμε: 

· Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες, όλων των επαγγελματιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση. 

· Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων και 200ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. 

· Μηδενική συμμετοχή κόστους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της οικογένειας του αυτοαπασχολούμενου. 

· Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι. 

· Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης. 

· Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων 

· Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. 

· Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση. 

· Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α. 

· Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. 

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας: 

· Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ. 

· Με ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης να επιβληθούν ουσιαστικοί έλεγχοι για μέτρα προστασίας στις μεγάλες επιχειρήσεις και ομίλους. 

· Εξασφάλιση όλων των δόσεων ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για την κάλυψη του πληθυσμού και όσων φαρμάκων είναι απαραίτητα και επιστημονικά χρήσιμα. 

· Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται. 

· Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες. 

· Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/