Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Απεργία 26 Νοέμβρη: Βήμα αγωνιστικής ανάτασης απέναντι στον αυταρχισμό και τον αντιλαϊκό κατήφορο

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 ·

 Σε στήριξη της απεργίας καλούν μια σειρά φορεών στη Χίο, αναδεικνύοντας την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας από την κυβέρνηση. Το κάλεσμα αφορά συμβολικές δράσεις τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας όπως έχει αποδείξει ότι μπορεί να τηρεί το κίνημα των εργαζομένων με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και ταυτόχρονα να μην αφήνει την κυβέρνηση να περνά μια σειρά ανατροπές του αιώνα όπως επιχειρεί εν μέσω πανδημίας.

Στην απεργία καλεί συμβολικά σε δράση το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ έξω από το Νοσοκομείο ενώ αποφάσεις έχουν πάρει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ.

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή του τονίζει: 

"ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ - ΟΛΟΙ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 

ΜΑΖΙΚΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!" και συνεχίζει:

"Η κυβερνητική επίθεση απέναντι στα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. 

Η υγεία μας,  μπαίνει σε σοβαρό κίνδυνο από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς , στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς .

Εγκληματεί σε βάρος μας την ώρα  που, αντί να προσλάβει το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα χωρίς όρους και ερωτοτροπίες με δωράκια εκατομμυρίων, εξακολουθεί να κωφεύει και να τα αναγορεύει όλα στην ατομική ευθύνη και στην καραντίνα, ενώ οι ασθενείς και νεκροί αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.

Η κατάσταση στα σχολεία, μετά από 1,5 μήνα λειτουργίας είναι εκρηκτική. Τα σχολεία έκλεισαν οριζόντια και γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ζουν τον τραγέλαφο της Τηλεκπαίδευσης  που έχει καταντήσει ανέκδοτο.

Προκαλεί η κυβέρνηση με την αναλγησία της  απέναντι σε όλους μας , αφού  την ίδια στιγμή που δίνει  προκλητική στήριξη στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ομίλους με δις € ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές, προκλητικές αντεργατικές ρυθμίσεις, την ίδια στιγμή αρνείται τα αυτονόητα για να μας προστατέψει.

ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ! ΟΞΥΝΕΙ  ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!

 Ενώ  η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση προχωρά στην  ψήφιση μέτρων που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις. Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις. Νομοθετούν για πρώτη φορά στη χώρα μας τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα. Προχωρούν στην αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, στην καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, στο σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ως εργαζόμενοι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα παιδιά μας να ζήσουν χειρότερα από μας, να επιστρέψουν οι όροι δουλείας «100 χρόνια πίσω».

Με τα μέτρα τους στοχεύον το μέλλον. Στοχεύουν στο μέλλον της εργασιακής ζούγκλας και της ανασφάλειας . Οι μεταρρυθμίσεις και η καινοτομία που ευαγγελίζεται η ΝΔ, σημαίνει προετοιμασία των νέων ανθρώπων για 10ωρες δουλειά, για δουλειά με μισθό 200€ και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Για να αποτραπούν ακόμα και οι ελάχιστες διεκδικήσεις για την ζωή και την υγεία των εργαζομένων νομοθετούν διατάξεις που δένουν το εργατικό κίνημα χειροπόδαρα. 

Ετοιμάζουν νόμο που μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε «ιδιώνυμο».

Οι αγώνες για καλύτερους μισθούς, για αξιοπρεπείς συντάξεις, για μέτρα ασφάλειας της υγείας στους χώρους δουλειάς, για μόνιμες προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία κλπ μπαίνουν υπό διωγμό. Το χτύπημα στην απεργία, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σχεδιάζουν να καταργήσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα με την καθιέρωση γενικευμένου «προσωπικού ασφαλείας», καταργούν τις Γενικές Συνελεύσεις με τη γενικευμένη καθιέρωση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, διευρύνουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικάτων από το κράτος και τους εργοδότες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί πάνω στις αντεργατικές και απεργοκτόνες διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (50%+1,  ηλεκτρονικά μητρώα κλπ).

Θέλουν να «διαπαιδαγωγούν» από τώρα την νέα γενιά στην υποταγή και την ηττοπάθεια. Με τη βία, τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις, με τη σιγή νεκροταφείου και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στο χώρο δουλειάς, με την αξιολόγηση των ποινών και των διώξεων, προσπαθούν να προλάβουν «τους σεισμούς που μέλλονται για να ΄ρθουν». 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

 Ο άθλιος τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την έξαρση της πανδημίας για να κάνει πράξη τα πιο αρρωστημένα όνειρα της εργοδοσίας πρέπει να της γυρίσει μπούμερανγκ. 

Απαντάμε με ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.

Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!

ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30Π.Μ. ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΑΠΑΡΕΡΓΚΛΙΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ".

Το ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου αποφάσισε, μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου,  τη συμμετοχή του στην απεργία που έχει προκηρυχθεί από εκατοντάδες Σωματεία στον ιδιωτικό τομέα σε όλη την Ελλάδα, στις 26 Νοεμβρίου 2020. Θα συμμετέχει στις στις δράσεις που θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ,ενώ ήδη έχει ξεκινήσει την ενημέρωση των συναδέλφων στις επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές.

 

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: "Η πανδημία εξελίσσεται σε μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Την ώρα που η χώρα, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, βρίσκεται σε lockdown, η πανδημία σαρώνει το σύστημα Υγείας που έμεινε αθωράκιστο και υποστελεχωμένο, οι χώροι δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν γίνει χώροι υπερμετάδοσης του ιού, βρήκαν ευκαιρία να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις. Ήρθε και ο “εκσυγχρονισμός” της κυβέρνησης και του ΣΕΒ:

10ωρη δουλειά, 200 ευρώ μισθός

Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός!

Πριν από ακριβώς 100 χρόνια, το 1920, με το νόμο 2269 κατακτήθηκε για τους εργάτες στη βιομηχανία το 8ωρο και λίγα χρόνια αργότερα επεκτάθηκε και σε άλλες επιχειρήσεις.

Για να γιορτάσει αυτή την επέτειο η κυβέρνηση και ο υπουργός των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων, ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες την επιβολή 10ωρης δουλειάς παντού και μάλιστα απλήρωτη για τις δύο επιπλέον ώρες.

Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός που παινεύεται ότι θα φέρει στο εργατικό δίκαιο, μαζί με ένα σωρό νέα, άθλια για την εργατική τάξη μέτρα όπως:

§  Την αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών που σμπαραλιάζει τον σταθερό εργάσιμο χρόνο και τη διευθέτηση του χρόνου δουλειάς μέσα στο εξάμηνο που θα αυξήσει την απληρωσιά και θα ρίξει ακόμη πιο κάτω μισθούς και μεροκάματα.

§  Την καθολική κατάργηση της Κυριακής αργίας.

§  Την παραπομπή των εργαζομένων και των σωματείων που καταγγέλλουν εργοδοτικές αυθαιρεσίες από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας στον ΟΜΕΔ, όπου οι καταγγελίες θα μετατρέπονται σε «συμφιλίωση» με τα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων.

§  Το δικαίωμα του εργοδότη να απομακρύνει εργαζόμενο που έχει απολύσει με προειδοποίηση, ώστε να απαλλαγεί από την παραμικρή αντίδραση συλλογική και ατομική.

Εκεί όμως που έδωσε τα ρέστα του στο κεφάλαιο με «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», όπως τις βαφτίζει, είναι το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση, την οργάνωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

§  Το νέο αίσχος του γνωστού νεκροθάφτη των εργατικών δικαιωμάτων ξεκινά με ένα συνδυασμό απεργοκτόνων διατάξεων που καταργεί τις Γενικές Συνελεύσεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές και ορίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για λήψη απόφασης για απεργία.

§  Αλλά ακόμη κι αν παρθεί μια τέτοια απόφαση και “αμελήσει” ο εργοδότης να πατήσει το κουμπί για λογαριασμό του εργαζόμενου, έρχεται ο καθορισμός προσωπικού ασφάλειας, που για ορισμένες περιπτώσεις (όπως στις πρώην ΔΕΚΟ, στις μεταφορές, στα λιμάνια κλπ) θα ξεπερνά ακόμη και τον αριθμό των εργαζομένων ολόκληρης της βάρδιας!

§  Κι αν ακόμα και μετά από αυτά γίνει κατορθωτό να κηρυχτεί απεργία τότε έρχεται η ωμή καταστολή, γιατί όχι μόνο καταργείται η απαγόρευση πρόσληψης απεργοσπαστικού μηχανισμού από την εργοδοσία όπως προέβλεπε ο Ν.1264/82, αλλά στο εξής η περιφρούρηση των απεργιών θα είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη και θα καθιστά παράνομη την ίδια την απεργία.

§  Ούτε οι συλλογικές συμβάσεις έμειναν έξω από τον «εκσυγχρονισμό» της κυβέρνησης αφού το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης θα αναγνωρίζεται μόνο στα σωματεία που έχουν παραδώσει ψηφιακά τα Μητρώα τους στο κράτος και στην εργοδοσία. Δηλαδή για να λειτουργεί κάποιο συνδικάτο θα πρέπει να αποδεχτεί το φακέλωμα.

Η χαρά και η αισιοδοξία του υπουργού της ΝΔ που ζήλεψε τη δόξα άλλων δήμιων της εργατικής τάξης, δεν θα κρατήσει για πολύ. Άλλωστε κι από την προηγούμενη θητεία του έχει κερδίσει πανάξια τη θέση που του ταιριάζει ανάμεσα σε άλλους, όπως αυτή του «ψαλιδοχέρη» Κατρούγκαλου και του παλιότερου Λάσκαρη που ήθελε να καταργήσει με νόμο την πάλη των τάξεων.

Μπορεί να αναπολεί ελεύθερα όλα τα φασιστικά μορφώματα του προηγούμενου αιώνα που σήκωσαν τα ξερά τους στην εργατική τάξη των λαών, μπορεί μάλιστα να ήθελε να ζήσει τα χρόνια που ο εργάτης δούλευε ήλιο με ήλιο, αλυσοδεμένος και έπαιρνε ένα βρώμικο στρώμα και μισό ξεροκόμματο. Αυτό που δεν θα μπορέσει ποτέ είναι να γυρίσει τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα 100 χρόνια πίσω. Ο τροχός της ιστορίας έχει συνθλίψει εδώ και δεκαετίες τις σάπιες ιδέες του, όπως το ίδιο θα κάνει με το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους εκφραστές του.

Δεν κάνουμε πίσω από το να παλεύουμε οργανωμένα για δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Δεν θα χαρίσουμε στο κεφάλαιο και στο κράτος το δικαίωμα να έχουμε οργανώσεις εργαζομένων, να μαζευόμαστε και να αποφασίζουμε, να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, ό,τι τερτίπια κι αν σκαρφιστούν, όσες διώξεις κι αν κινήσουν, όσα ΜΑΤ κι αν επιστρατεύσουν.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία και τους μηχανισμούς  της.

 Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή.

          Η προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε δυνάμεις ικανές να σμπαραλιάσουν τους νόμους τους θα συνεχιστεί ό,τι κι αν σκαρφιστούν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και τα τσιράκια τους μέσα στο ίδιο το κίνημα, που εδώ και μήνες δεν έβγαλαν άχνα για τις ανατροπές του αιώνα.

Παλεύουμε για:

§  Λήψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειά. Συχνές απολυμάνσεις, αύξηση του μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στους χώρους δουλειάς. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

§  Τώρα να πραγματοποιηθούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα μαζικά διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος διενέργεια διαγνωστικού τεστ για όλα τα μέλη τις οικογένειας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του εργαζομένου

§  Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο Χίου. Πλήρη στελέχωση με προσωπικό και απαραίτητες υποδομές των Κέντρων Υγείας.

§  Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, των δεκάδων διαγνωστικών κέντρων και των ιδιωτικών κλινικών σε όλη τη χώρα

§  Κανένας εργαζόμενος και άνεργος χωρίς εισόδημα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

§  Να μην κατατεθεί το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες 

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ αναφέρει ότι "... τη στιγμή της κορύφωσης της πανδημίας βλέπουμε κατά πολλές δεκάδες και εκατοντάδες τις τελευταίες μέρες να φεύγουν συνάνθρωποί μας , από κοντά μας .Τη στιγμή αυτή ακόμα ,αντί να πάρει μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας ,αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές δομές υγείας ,να προσλάβει υγειονομικούς για να σώσουν ζωές και από την πανδημία και από τις άλλες αιτίες ,τις οποίες έχουμε αφήσει πίσω γιατί τα νοσοκομεία έχουν γίνει μιας νόσου.Οσοι μπορούν επισκέπτονται ιδιωτικές δομές με αποτέλεσμα κάποιοι να θησαυρίζουν ακόμα και τώρα.Τη στιγμή λοιπόν που 1.500.000 χαμηλοσυνταξιούχοι εξαιρέθηκαν και δεν πήραν ούτε 1 ευρώ αναδρομικά.Δεν είναι για όλα υπεύθυνη η ατομική ευθύνη τη στιγμή που οι δαπάνες για την υγεία για το 2021 προβλέπονται μειωμένες κατά 600 εκ.ευρώ!"

Και απαιτεί:

-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του στον κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας .Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

-Αμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων.Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία.

-Να περιληφθούν στην οικονομική ενίσχυση όλοι οι συνταξιούχοι που εξαιρέθηκαν από τα αναδρομικά του 11μηνου και οι συνταξιούχοι που καθυστερεί η σύνταξή τους  και δεν παίρνουν ούτε προσωρινή.

-Εν όψει του προυπολογισμού του 2021 την κατάργηση άμεσα της εισφοράς αλληλεγγύης των ν.3863/10-3865/10 που μόνο οι συνταξιούχοι πληρώνουν και του άρθρου 29 ν.3986/11 για τις συντάξεις.

-Να νομοθετηθεί αύξηση κάθε χρόνο στις συντάξεις ,να επανέλθουν τα δώρα που στον εργάσιμο βίο έχουν  πληρώσει όλοι οι συνταξιούχοι και συνεχίζουν να πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/