Γ. Πρωτούλης: Ντροπή η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΤΗΝΟΣ: Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε βάρος των κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις ανεμογεννήτριες

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 ·

Απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων αυτήν την ώρα, στην Τήνο, σε βάρος των κατοίκων που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, από εταιρεία γερμανικών συμφερόντων. 
Η αστυνομία, στην κυριολεξία σε ρόλο εργολάβου και υπερασπιστή των «επενδυτών», επιτέθηκε στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην περιοχή, προκειμένου να αποτρέψει τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες στην περιοχή «Πράσα», της κοινότητας Υστερνίων της Τήνου.  
Στην κινητοποίηση παραβρίσκονται ο  Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και η Αννα Μαρανδέλια, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Τήνο. (Διαβάστε εδώ περισσότερα)
«Οι "πράσινες" μπίζνες θυσιάζουν το περιβάλλον και τις ανάγκες μας στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αναγράφει το πανό της «Λαϊκής Συσπείρωσης». 
Χαρακτηριστικό της βίαιης καταστολής, είναι πως παρότι οι κάτοικοι αποχωρούσαν από το χώρο, οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να τους χτυπούν και να τους σπρώχνουν με τις ασπίδες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε 4 προσαγωγές και οι συγκεντρωμένοι μεταβαίνουν στο αστυνομικό τμήμα Τήνου ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους. 
Την κυβερνητική καταστολή σε βάρος των κατοίκων καταγγέλλουν το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και η ΤΕ Βορείων Κυκλάδων του ΚΚΕ. Επίσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πάρου. 
Τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων από άλλα νησιά, κατήγγειλε εδώ και μέρες η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τήνου, επισημαίνοντας ότι «ο καταστροφικός κατήφορος για το περιβάλλον και την οικονομία των νησιών στις Κυκλάδες δημιουργήθηκε βήμα - βήμα από όλους τους κυβερνώντες μέχρι σήμερα. Συνεπείς στις δεσμεύσεις προς την ΕΕ, αλλά και προς ημεδαπούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη βία και την καταστολή.  
Ο λαός της Τήνου αντιστέκεται σταθερά,  αποφασισμένος να προστατέψει το περιβάλλον του τόπου του και την ίδια την ζωή του!
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου είναι στο πλευρό του!
Καταδικάζουμε τη κυβέρνηση για τη καταστολή και τη τρομοκρατία που εξαπολύει εναντίον του Τηνιακού λαού για να κάμψει τις δίκαιες αντιδράσεις του. Να αποσύρει τώρα τις αστυνομικές δυνάμεις και να κάνει δεκτά τα αιτήματα των κατοίκων της Τήνου».
Την αλληλεγγύη του στο λαό της Τήνου εκφράζει το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας.

Social Share

 
*/