Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο σε θάλασσα και αέρα

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 ·

Κλιμάκωση των προκλήσεων τόσο στον θαλάσσιο όσο και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, σημειώθηκε σήμερα καθώς η Άγκυρα με κάθε τρόπο υπενθυμίζει τις διεκδικήσεις της επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και σε αυτή την περίπτωση, μπροστά στα μάτια του ΝΑΤΟ και της Frontex, που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως εγγυητές των κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Στην εξίσωση ξαναμπήκε σήμερα η τουρκική ακτοφυλακή. Το πρωί της Πέμπτης τουρκική ακταιωρός, αφού μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που περιπολούσε στην περιοχή, όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.
Η τουρκική ακτοφυλακή κάλεσε τόσο τη Frontex όσο και το αλιευτικό να φύγουν από την περιοχή, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ λίγο αργότερα μετά την εμφάνιση σκάφους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στο σημείο, επιστρατεύτηκε και δεύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κλιμακώνοντας την ένταση. Και τα δύο τουρκικά σκάφη, επί 4 ώρες πραγματοποιούσαν ελιγμούς με επίκεντρο το ελληνικό αλιευτικό σκάφος αλλά και τα σκάφη της Frontex και του Λιμενικού, αποχωρώντας από το σημείο μετά από αρκετή ώρα και επιστρέφοντας στο λιμάνι του Τσεσμέ.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/