Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ;;;

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 ·

Έχουμε φθάσει στα μέσα του Οκτώβρη σχεδόν με όλες τις υποχρεώσεις των Νομικών Προσώπων του Δ. Χίου  να βρίσκονται στο ζενίθ, αφού  συμπίπτει η εποχή αυτή με το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς  για τις δομές τους. 
Σχολεία Α/μιας και Β/μιας ,Παιδικοί σταθμοί, Ιωνικό Κολυμβητήριο, Γήπεδα,  κλπ. 
Τα προβλήματα μεγάλα και πολλά , αλλά η Δημοτική Αρχή δεν έχει αποφασίσει να  λύσει το πρόβλημα με τις διοικήσεις όλων των νομικών προσώπων  και εταιρειών του Δήμου και όλα βρίσκονται έωλα. 
Οι Παιδικοί σταθμοί  με μόνιμο προσωπικό που δουλεύει στα όρια του. 
Προσωπικό με συμβάσεις κάθε είδους που ή έχει απολυθεί λόγω  ολοκλήρωσης των συμβάσεων ή που ετοιμάζεται να απολυθεί. Η κατασκευή της κουζίνας στον Π.Σ. της οδού Καλουτά δεν έχει ολοκληρωθεί .
Ιωνικό Κολυμβητήριο:  Με το ξεκίνημα , αρχές Οκτώβρη  που γίνεται η λειτουργία της μεγάλης πισίνας , προέκυψε πρόβλημα  στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ , που τροφοδοτεί με ατμό και θερμαίνεται το νερό. Αθλητές , γονείς , σωματεία , λουόμενοι, εν αναμονή για  το πότε θα λυθεί το πρόβλημα αυτό, ειδάλλως θα  δοθεί η λύση με πετρέλαιο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε επιβάρυνση εξόδων κλπ., στον προϋπολογισμό του Νομικού προσώπου και περαιτέρω του Δήμου. 
Καθαριστές δεν  υπάρχουν , πλην ενός για να εξυπηρετήσει  τις ανάγκες καθαριότητας. Αυτοί που προέρχονταν από το Δήμο  καθώς και ένας ηλεκτρολόγος έχουν επιστρέψει στις υπηρεσίες του Δήμου. 
Νοσηλευτής δεν υπάρχει και γενικά η λειτουργία από ειδικότητες που απαιτούνται στο Κολυμβητήριο καθίσταται προβληματική. 
Αυτά είναι λίγα από τα προβλήματα που συνδυάζουν   το πάζλ των δομών  στο ΝΠΔΔ. 
Το κυρίαρχο  πάντα είναι η έλλειψη χρηματοδότησης.

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο , τέθηκε η πρόταση πρόσληψης τεσσάρων ατόμων με δίμηνη σύμβαση  που θα καλύψουν θέσεις αποθηκάριου – διαχειριστή αποθήκης Παιδικών Σταθμών, ενός νοσηλευτή και δυο καθαριστών ώστε να δοθεί λύση στην ασφυκτική κατάσταση. 
Ως Λαϊκή Συσπείρωση , παρά τις πάγιες θέσεις μας  για σταθερό και μόνιμο προσωπικό που  έχει ανάγκη το Νομικό Πρόσωπο, ψηφίσαμε τις συμβάσεις αυτές  καταχρηστικά, κατανοώντας  την ανάγκη λειτουργίας  τόσο των Παιδικών Σταθμών όσο και του Ιωνικού Κολυμβητηρίου. 
Τα  Σχολεία Α/μιας και Β/μιας εκπαίδευσης αδυνατούν να κάνουν χρήση των χρημάτων της Σχολικής Επιτροπής , αφού με διάφορα προσχήματα δεν αποστέλλεται προς την Τράπεζα η επιστολή από τη Δ/νση Οικονομικού , που προσωρινά είχε ξεμπλοκάρει την προηγούμενη φορά τα χρήματα. 
Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν πρέπει  να προμηθευτούν πετρέλαιο και η δημοτική αρχή περιμένει την κυβέρνηση της ΝΔ να τσαλαπατήσει για άλλη μια φορά κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας , για να της δώσει τεχνητά την απόλυτη πλειοψηφία που δεν έχει.  
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο η Δημοτική Αρχή εμμένοντας   στη θέση της για «μη συναινέσεις» με τις αντιπολιτεύσεις, θα περιμένει να λύσει τα προβλήματα που σωρεύονται παντού;
Δεν κατανοεί , ότι τις πλειοψηφίες δεν τις δίνουν οι νόμοι των κυβερνήσεων, αλλά οι πολιτικές που ωφελούν τον λαό και τις οικογένειές του, οι πολιτικές που ακουμπούν στα λαϊκά προβλήματα;
Αλλά όλες αυτές οι τροποποιήσεις  που  θεσπίζονται σωρηδόν στο όνομα μιας κυβερνησιμότητας , που αν δεν  την καταστήσει σεβαστή εκ των έσω , δηλαδή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με αντιπροσώπευση αναλογική όλων των παρατάξεων, είναι έωλη και υπάρχει  ο  φόβος να καταπέσει, οπότε τον ορυμαγδό που θα αφήσει ποιος θα τον μαζέψει;
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση  από την αρχή το ζήτημα ήταν ξεκάθαρο. 
Όλες οι παρατάξεις που βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο  να έχουν θέση και λόγο  αναλογικά και στα νομικά πρόσωπα και τις εταιρείες.
Η Δημοτική Αρχή που πρέπει να ασκήσει διοίκηση  θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο, να κατακτήσει την πλειοψηφία στη βάση της πολιτικής της και των επιλογών της και όχι στα διάφορα τερτίπια της ίδιας και της κυβέρνησης . 
Καταγγέλλουμε όλη αυτή την κατάσταση και  θεωρούμε ότι όσο πιο γρήγορα  δοθούν οι πρέπουσες λύσεις θα μπορέσουν  να δρομολογηθούν  και οι λειτουργίες των δομών. 
Αυτό είναι το ζητούμενο για κάθε πολίτη, για κάθε οικογένεια   που περιμένει να  ωφεληθεί  μέσα από τις  δομές   αυτές, είτε των Σχολείων είτε των  Παιδικών Σταθμών , είτε στα Γήπεδα, είτε  στο Κολυμβητήριο , είτε στο ΚΑΠΗ ή στη Φιλαρμονική. 
«Αρχή άνδρα δείκνυσι» , θα πρέπει να γνωρίζουν στη δημοτική αρχή! 

Χίος 8 Οκτωβρίου 2019

Από το Γραφείο Τύπου 
Της Λαϊκής Συσπείρωσης 

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/