Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΓΙΑΤΙ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ;

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 ·

Χίος, 20-5-2019 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγωνία των πρώην δημάρχων (πρώην και νυν υποψήφιοι με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, πρώην Συνασπισμό, ΝΔ) να καλέσουν τους Βρονταδούσους σε στήριξη της παράταξης, που πρόσφατα δημιούργησαν με την ενεργό συμμετοχή τους και εμμέσως πλην σαφώς να καλέσουν σε καταψήφιση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δείχνουν έτσι και τον πραγματικό τους αντίπαλο. 
Αναφέρονται στο Παμβρονταδουσιακό Συνέδριο και στους στόχους του, ένα συνέδριο που και με δική τους ευθύνη το μετέτρεψαν σε μια  πασαρέλα ευεργετών και δωρητών, βραβεύσεων  διάφορων επώνυμων , που πλην ελαχίστων περιπτώσεων, καμιά σχέση δεν είχαν με τα πραγματικά προβλήματα των Βρονταδούσων γι’ αυτό και ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη και  απουσίαζαν από αυτή τη διαδικασία οι οργανωμένοι φορείς του και συνδικάτα. 

Ο λαός του Βροντάδου πρέπει να θυμηθεί :
Είναι οι ίδιοι, που αποδέχτηκαν τα πάντα στο όνομα του εκσυγχρονισμού της τοπικής διοίκησης  τους νόμους Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης, οδηγώντας στην κατάργηση των κοινοτήτων και εν τέλει ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Δήμου Βροντάδου.

Είναι οι ίδιοι  που τα κόμματά τους ψήφισαν  μνημόνια και  σήμερα εμφανίζονται ως σωτήρες και καινοτόμοι για τους Βρονταδούσους , προωθώντας την παράταξη που δημιούργησαν  στην πλειοψηφία από πρώην στελέχη των συνδυασμών τους.

Τα "περασμένα μεγαλεία" που υπονοούν ως "έμπειροι" αυτοδιοικητικοί, έχουν δώσει τη θέση τους και με τη δική τους στήριξη στο ΠΑΣΟΚ , σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε Δήμους, επιχειρήσεις, σε συμπράξεις με ιδιώτες, σε αυξήσεις ανταποδοτικών τελών και φορολογίας, σε χρονίζοντα λαϊκά προβλήματα (νερό, αντισεισμική θωράκιση,  Εκπαίδευση, αντιπυρική προστασία κλπ ), ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανεργία, μισθούς πείνας, προσπάθεια  δημιουργίας  Χοτ σποτ  στο Μερσινίδι, υποστελέχωση των υπηρεσιών και λουκέτο σε γραφεία ΕΛΤΑ και ΟΤΕ, υποκαταστήματα τραπεζών, δομές υγείας .
Η Λαϊκή Συσπείρωση 5 χρόνια ήταν παρούσα στο Τοπικό Συμβούλιο με τα στελέχη της Φραγκούλη Κυλαδίτη και Κλαίρη Γιομέλου- Κωστάλα  κι ας μην είχαμε εκλέξει, λόγω εκλογικού νόμου,  κανέναν τοπικό σύμβουλο. 
Κατέθεταν προτάσεις για τα πάντα. Για τα ακριβά τέλη, για το νερό, για την Κλειδού, για το Ράκτη, για το νεκροταφείο, για το παραλιακό μέτωπο του Βροντάδου, για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση, για το σκάφος «Στυλιανός» που το ετοίμαζαν για διάλυση, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με δεκάδες παρεμβάσεις του δημοτικού συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου στον ίδιο το Δήμαρχο και στους αντιδημάρχους για το Βροντάδο. Ας ανατρέξουν στα πρακτικά να μάθουν αφού δε γνωρίζουν και μετά να βγάζουν μεσσιανικά διαγγέλματα κατά τη συνήθη πρακτική τους.
Καταλαβαίνουμε  γιατί ζορίζονται  και σπεύδουν να στηρίξουν την παράταξη «Ο Βροντάδος του αύριο», καταργώντας και το όποιο φύλλο συκής περί «ανεξαρτησίας»  υπήρχε σε αυτή την παράταξη. 
Γνωρίζουν ότι και ο Βροντάδος μας θα κάνει τη διαφορά με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, που ενώνουν  την εμπειρία με την αγωνιστικότητα, την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών στην πράξη και όχι στα μεγάλα λόγια, που τα έχει ζήσει στο πετσί του.
Γνωρίζουν ότι η επόμενη μέρα  θα είναι διαφορετική στο Βροντάδο και αυτό προσπαθούν να αποφύγουν. Όπως  όμως έλεγε ένας εκ των υπογραφόντων που ανένηψε πάλι με το ΠΑΣΟΚ: Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω! 

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/