Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΧΙΟΣ: Περιοδείες και συναντήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σάββατο 18 Μαΐου 2019 ·

Περιοδεία στα Νένητα και στον Καταρράκτη στη Χίο πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγλαΐα Κυρίτση και Γιώργος Αμπαζής, καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου Μάρκος Σκούφαλος.
Συζήτησαν με τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση (ανεργία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ύφεση, συντάξεις πείνας κ.λπ.) αλλά και εκείνα που έχουν σχέση με τις υπάρχουσες περιφερειακές και δημοτικές υποδομές και υπηρεσίες. Δόθηκε έμφαση στα προβλήματα των μαστιχοπαραγωγών και στο καθεστώτος που σήμερα επικρατεί στην παραγωγή του προϊόντος και τη διατήρηση της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού.
Τονίστηκε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» βρίσκεται πάντα στο πλευρό του αγρότη, του επαγγελματία, του επαγγελματοβιοτέχνη, του νέου, του άνεργου, του συνταξιούχου και φυσικά είναι η παράταξη που δεν θυμάται το λαό και τις ανάγκες του μόνο στις εκλογές αλλά σε καθημερινή βάση και δίνει μάχη γι’ αυτούς και μέσα στο Δημοτικό και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Χίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μάρκου Σκούφαλου και των στελεχών και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης Κλαίρης Κωστάλα,Φραγκούλη Κυλαδίτη και Ελένης Κωστάλα, στη Βολισσό με τα στελέχη και υποψηφίους του συνδυασμού του αυτόνομου τοπικού συμβουλίου «Η Βολισσός αλλάΖΕΙ» Σωτήρη Θεοδώρου, Καίτης Κυλαδίτη, Ευγενίας Λαγούκαι Σωτήρη Παραδείση.
Οι υποψήφιοι του τοπικού συμβουλίου αναφέρθηκαν στους στόχους τους όσον αφορά το δημογραφικό, που έχει ως αποτέλεσμα την ερημοποίηση της Βολισσού, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση και αξιοποίηση υδάτινων πόρων, την τουριστική ανάπτυξη, το θεματικό τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.
Όσον αφορά το δημογραφικό η «Λαϊκή Συσπείρωση» συμφώνησε και πρότεινε ότι πρέπει να γίνει επιδότηση ενοικίων ως κίνητρο και για τους εκπαιδευτικούς και για τις οικογένειες των μαθητών και όσων υπαλλήλων ή επαγγελματιών επιλέγουν τη Βολισσό ως τόπο μόνιμης διαμονής και δουλειάς. Επίσης έθιξε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από χωριά της Αμανής προς τη Βολισσό, που μέχρι σήμερα χρονίζει, αφού δεν έχει λυθεί επαρκώς και αναφέραμε τις ενέργειές μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο προς αυτή την κατεύθυνση.
Για το πολυδύναμο ιατρείο καθώς και τη μεταφορά ασθενών από την περιοχή προς το Νοσοκομείο Χίου που γίνεται με εθελοντή οδηγό, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε ότι αποτελεί και αρμοδιότητα του δήμου, παρόλο πού την αποποιείται.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε ως θέμα αιχμής και τη συμμετοχή των κατοίκων σε δημοκρατικές διαδικασίες (συναντήσεις, συσκέψεις, λαϊκές συνελεύσεις), ενώ για την περίφημη «Ρήτρα της Αμανής», που έμεινε στα χαρτιά, με ευθύνη όσων δημοτικών αρχών πέρασαν μέχρι σήμερα, σημείωσαν ότι θα μπορούσαν να επιτευχθούν με αυτήν πολλοί λαϊκοί στόχοι και στα 19 χωριά που περιελάμβανε.
Για τα πολιτιστικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» συμφώνησε ότι είναι χρήσιμη και απαραίτητη η προτεινόμενη από τους ίδιους δημιουργία πολυχώρου στο εγκαταλειμμένο ελαιοτριβείο του χωρίου, που αποτελεί και δημοτική περιουσία. Για το αξιόλογο περιβάλλον της Βολισσού πρότεινε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί στις εκβολές του Μαλαγκιώτη ένα κέντρο παρατήρησης πτηνών, φυτών του υδροβιότοπου και μία περιπατητική διαδρομή μέχρι τους νερόμυλους.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει κάθε απαίτηση με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια συνεχής επαφή. Κλείνοντας αναφέρθηκαν στον ενιαίο χαρακτήρα που έχουν δημοτικές περιφερειακές και ευρωεκλογές, και συνεπώς ενιαία πρέπει να είναι και η ψήφος στηρίζοντας ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμο και περιφέρεια.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/