Γ. Πρωτούλης: Ντροπή η απόφαση του δικαστηρίου για το Μάτι



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 ·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Το Τομεακό Συμβούλιου Χίου της ΚΝΕ χαιρετίζει τους μαθητές και τις μαθήτριες από το 1ο και 3ο Λύκειο του νησιού μας, που βγήκαν στον δρόμο ενάντια στις αλλαγές στο Λύκειο. Οι μαθητές του νησιού μας, δεν είναι μόνοι τους, είναι χιλιάδες στα νησιά του Αιγαίου, σε όλη την Ελλάδα, που κινητοποιούνται, συζητάνε, αποφασίζουν πολύμορφες δράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που τους στερεί το δικαίωμα στην μόρφωση και την ζωή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που σήμερα κινητοποιήθηκαν, τόσο στο νησί μας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για το Λύκειο. Ο αναβρασμός που υπάρχει στα σχολεία από την αρχή της χρονιάς, οι κινητοποιήσεις στις 29 Οκτώβρη και οι χθεσινές, δείχνουν ότι το νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση είναι καταδικασμένο από την πλειοψηφία των μαθητών και των οικογενειών τους, γιατί έρχεται να  προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα που βιώνουν από την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ!

Κυβέρνηση και υπουργείο δεν νοιάζονται για τα όσα περνάνε μαθητές και γονείς στα σπίτια τους, για τα άγχη και τις αγωνίες τους, αλλά θέλουν να τα κάνουν ακόμα χειρότερα. Το νομοσχέδιο που θέλουν να φέρουν κάνει το Λύκειο μια ακόμα μεγαλύτερη «αρένα ανταγωνισμού», χωρίζει ακόμα περισσότερο τους μαθητές ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της κάθε οικογένειας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι την ίδια στιγμή οι φροντηστηριάρχες πανηγυρίζουν γιατί όπως λένε θα έχουν περισσότερες εγγραφές. 

Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του νησιού, να μαζευτούν, να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για νέες κινητοποιήσεις όποτε τολμήσουν να φέρουν το νομοσχέδιο. Να συνεχίσουν με πολύμορφες δράσεις τον αγώνα τους και να δηλώσουν με κάθε τρόπο στην κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο που σκέφτονται να φέρουν θα μείνει στα χαρτιά.

Τομεακό Συμβούλιο Χίου

Social Share

 
*/