Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Εδώ και τώρα προσλήψεις και μονιμοποίηση των αναπληρωτών (VIDEO)

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 ·


Tο ΚΚΕ επιμένει σταθερά και όχι προεκλογικά να γίνουν «εδώ και τώρα» 30.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και να μονιμοποιηθούν άμεσα οι χιλιάδες αναπληρωτές, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές να «δοκιμάσουν την πραγματικά ανεξάντλητη δύναμή τους και να βάλουν αυτοί την υπογραφή τους σήμερα και τελικά τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις αύριο».

Η παρέμβαση του Δ. Κουτσούμπα έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, για το οποίο σημείωσε πως ανακυκλώνει το καθεστώς της αδιοριστίας.

Όπως είπε, χρειάζεται θράσος να μιλάει η κυβέρνηση για προσλήψεις, όταν από την επόμενη χρονιά χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα μείνουν χωρίς δουλειά, ουσιαστικά θα απολυθούν. «Εμπόριο ελπίδας κάνετε, σε παλιούς και νέους εκπαιδευτικούς» σημείωσε, προσθέτοντας πως τους αναγκάζει να κυνηγάνε μια ζωή τα προσόντα. Παράλληλα, χαρακτήρισε αθλιότητα να κατηγορεί ο υπουργός Παιδείας το ΚΚΕ ότι το αίτημά του για 30.000 μόνιμους διορισμούς «εδώ και τώρα» είναι λαϊκισμός και ακραίο αίτημα, ενώ κάθε χρόνο δίνονται 4 δισ. ευρώ για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Επίσης στηλίτευσε τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας, από την Προσχολική Αγωγή μέχρι τα Πανεπιστήμια, και ξεκαθάρισε πως «είναι από χέρι αντιλαϊκή και αντιδραστική» (δείτε πάνω βίντεο). 

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην αρχή της συνεδρίασης προσπάθησε να ειρωνευτεί τις θέσεις του ΚΚΕγια 30.000 διορισμούς «εδώ και τώρα», παρουσιάζοντας το αίτημα ως «μη ρεαλιστικό». Επίσης κατέφυγε σε συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, υπονοώντας πως όταν απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου είναι σαν να ζητάει να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς.
Στην τοποθέτησή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε τις συκοφαντίες του υπουργού Παιδείας, με τον Κ. Γαβρόγλου να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ...ποια είναι η θέση του Κόμματος για το σύστημα διορισμών.
Ανταπαντώντας στον υπουργό, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι συγκεκριμένες και πρέπει να σταματήσει να παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει. (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη δευτερολογία του και δείτε πάνω βίντεο).
Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας συνέχισε την ίδια στάση και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πήρε εκ νέου το λόγο σημειώνοντας πως ο τρόπος του Κ. Γαβρόγλου επιβεβαιώνει την κριτική που του έκανε αρχικά (δείτε εδώ το video).

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/